Πολυτιμότερος παίκτης της πρώτης αναμέτρησης των τελικών του φετινού πρωταθλήματος αναδείχθηκε ο Βασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός του Θρύλου έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα τα τελευταία χρόνια, οδήγησε δηλαδή την ομάδα του σε μία πολύ σημαντική νίκη με 63-58, βοηθώντας τον Ολυμπιακό να κάνει το 1-0 στη σειρά. Ο ηγέτης των «ερυθρόλευκων» ήταν εξαιρετικός για ακόμη μία φορά, σημειώνοντας double-double με 11 πόντους και 10 ασίστ!, ενώ μάλιστα μάζεψε και 6 ριμπάουντ.

Ο Σπανούλης έδειξε ότι και φέτος εκείνος θα πάρει από το χέρι τον Ολυμπιακό και θα τον οδηγήσει στον τρίτο συνεχόμενο τίτλο ελληνικού πρωταθλήματος.

Επίσης ιδιαίτερα μνεία πρέπει να γίνει ακι για το Νίκολα Μιλουτίνοφ που έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του με τη φανέλα του Ολυμπιακο, ο οποίος… ισοπέδωσε τους ψηλούς του Παναθηναϊκού και βοήθησε τα μέγιστα, προκειμένου ο Θρύλος να κάνει το 1-0 στη σειρά των τελικών.

Ο Σέρβος σέντερ ήταν οδοστρωτήρας και πέτυχε πάρα πολύ σημαντικούς πόντους. Ο «Μίλου» μίλησε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, στα οποία παρέμεινε ψύχραιμος και με συνεχόμενους πόντους έβαλε μπροστά στο σκορ τον Θρύλο.

Ο 22χρονος είχε 12 πόντους, έχοντας 4/4 δίποντα, 4/5 βολές, 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για τον Ολυμπιακό και το απέδειξε περίτρανα στον πρώτο τελικό, στον οποίο έκανε ό,τι ήθελε τους ψηλούς του Παναθηναϊκού.