Οι δρόμοι και τα στενά της Τρούμπας, της θρυλικής περιοχής του Πειραιά, που ενέπνευσε τους δημιουργούς του Ελληνικού Κινηματογράφου, γέμισαν ασφυκτικά από νεολαία και χιλιάδες  πολίτες κάθε ηλικίας σε ένα πολύβουο street party, που οργανώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας 2017».

Σε αυτήν την πρωτότυπη ανοικτή γιορτή που κράτησε ως αργά το πρωί, συμμετείχαν όλα τα μπαρ και τα καταστήματα, αναδεικνύοντας πλέον την περιοχή αυτή σε στέκι της νεολαίας όλης της Αττικής.   

Ξεχωριστή πινελιά στη γιορτινή ατμόσφαιρα έδωσαν τα πολύχρωμα βεγγαλικά που φώτισαν τον ουρανό της Τρούμπας.

Νωρίτερα, εκατοντάδες πολίτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν  στους δρόμους της Τρούμπας από νεαρούς φοιτητές  και τον συγγραφέα  κ. Ιερώνυμο Πολλάτο, οι  οποίοι  αφηγήθηκαν ιστορίες ανθρώπων, κτηρίων, δρόμων και μέσα από την εξιστόρησή τους αναβίωσαν  περιόδους  ακμής και παρακμής, ζωντανά μπροστά στα μάτια  όσων συμμετείχαν.

Η ξενάγηση ξεκίνησε από τον Άγιο Σπυρίδωνα  και συνέχισε   στα πιο γνωστά μέρη,  κτήρια, ιστορικά μνημεία και περιοχές γεμάτες μνήμες, όπως: το Μέγαρο Βάττη, τα Κόκκινα Φανάρια, το Μέγαρο Ποτόγλου, τη Βασιλική αποβάθρα και  την αποβάθρα της Τρούμπας, το Ξενοδοχείο «Πειραιεύς», το ξενοδοχείο «Λουξ» κ.α..