Στις αρχές Απριλίου του 2014, λίγες µόλις ηµέρες πριν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου, που αποτέλεσαν το σηµείο καµπής για την πτώση της κυβέρνησης Σαµαρά, µια φλογερή Σουηδή δηµοσιογράφος, η Κάισα Εκις Εκµαν, συναντούσε στο γραφείο του στη Βουλή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο µιας σειράς συνεντεύξεων Ελλήνων πολιτικών για την ελληνική κρίση.

 Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η συνοµιλία που είχε η Εκµαν µε τον Αλέξη Τσίπρα, κυρίως διότι, σύµφωνα µε το βιβλίο, στη συγκεκριµένη συνέντευξη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόταν στο τι θα έκανε µε τους µεγάλους επιχειρηµατίες και εκδότες όταν θα γινόταν πρωθυπουργός.

Παρά τις πύρινες προεκλογικές οµιλίες του ΣΥΡΙΖΑ για τους εθνικούς εργολάβους και τους «νταβατζήδες», σήµερα η πλευρά του κυρίου Φώτη Μπόµπολα φαίνεται ότι είναι προνοµιακός συνοµιλητής της κυβέρνησης, αν κρίνει κανείς από τα πρωτοσέλιδα των εφηµερίδων που ελέγχει ο «Πήγασος», αλλά και το πρόσφατο µεγάλο deal που έκλεισε µε έναν νέο, αµφιλεγόµενο παίκτη στον χώρο των ΜΜΕ, τον οµογενή επιχειρηµατία από τη Ρωσία Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος απέκτησε ποσοστό σχεδόν 20% από προσωπικές µετοχές του κ. Μπόµπολα. Προφανώς κοµβικό ρόλο στο να έρθουν αρχικά κοντά οι δύο πλευρές είχαν οι µυστικές συναντήσεις Τσίπρα Μπόµπολα που, όπως είχαν αποκαλύψει τα «Π» («Πολιτικός Καφές», 5/3/2016), είχαν γίνει στο σπίτι του µετέπειτα διευθυντή του «Εθνους», Μπάµπη Παπαδάκη, στην Κάντζα, παρουσία του πρώην υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, αλλά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και τακτικού συνοµιλητή του κ. Παπαδάκη, Γιάννη ∆ραγασάκη.

Διαβάστε όλο το παρασκήνιο των επαφών που «κλείδωσε» τις κινήσεις του Ρώσου επιχειρηµατία Ιβάν Σαββίδη, το αντάλλαγµα και το «φρένο» στον Θ. Φιλιππόπουλο  για το deal του Mega στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που κυκλοφορούν σήμερα στα περίπτερα όλης της χώρας