Αν τον δεις από μακριά θα νομίζεις πως είναι ένας ακόμα ωραίος νέος, με look χίπστερ και περίεργο μουστάκι. Η αλήθεια είναι όμως τελείως διαφορετική.

Ο Ζάχος Παπαδάκης είναι ίσως το μόνο πρόσωπο που μας έχει μείνει από το φετινό Master Chef και δεν είναι μόνο η εμφάνιση ή χαρακτηριστική κρητική προφορά του που μας έκαναν να τον προσέξουμε.

Ο Ζάχος, όπως τον φωνάζουν οι φίλοι του, είναι ένα παιδί με μεσογειακό ταπεραμέντο, ένας υπερήφανος γιος αγρότη που αγαπάει από μικρός τη μαγειρική. Σε ηλικία μόλις 10 ετών έκανε την πρώτη απόπειρα και ετοίμασε, ένα απόγευμα που έλλειπαν οι γονείς του, το πρώτο πιάτο του με μακαρόνια. Έκτοτε η πορεία του ήταν προδιαγεγραμμένη.  

Απλός, επίμονος και με δίψα για μάθηση ανεβαίνει με ταπεινότητα ένα - ένα τα σκαλιά που θα τον οδηγήσουν στην κορυφή της γαστρονομίας και με μοναδικό όπλο στη φαρέτρα του το πάθος για αυτό που κάνει,  δουλεύει και ελπίζει πως θα τα καταφέρει σε αυτό το δύσκολο και απαιτητικό χώρο της «κουζίνας».

Οι φίλοι του από το Ηράκλειο μιλούν με τα καλύτερα λόγια για αυτόν. Τον επαινούν και τονίζουν πως τα στοιχεία εκείνα που τον κάνουν ξεχωριστό είναι η οξυδέρκεια, το χιούμορ του, αλλά και η χαρά που έχει όταν δημιουργεί κάτι.

Μιλούν για ένα «σεβαστικό παιδί» με αρχές, στόχους  και ζηλευτά αποθέματα ενέργειας, που λατρεύει την καλή παρέα και τα θαλάσσια σπορ,  ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο παιχνίδι του Master Chef του δημιούργησαν και μία σελίδα υποστήριξης στο facebook η οποία, μέσα σε μία εβδομάδα λειτουργίας βρήκε ανταπόκριση από χιλιάδες κόσμο, που έσπευσε να στηρίξει τις προσπάθειες του νεαρού κρητικού μάγειρα.

Παράλληλα, μας επεσήμαναν πως αυτό που πρέπει να κάνει ο Ζάχος είναι να μετριάσει και να ελέγξει με κάποιιο τρόπο το άγχος που τον διέπει και σε κάποιες στιγμές φαίνεται να είναι πιο έντονο από όσο πρέπει. Επίσης καλέσαν, όλους όσους στηρίζουν τον Ζάχο Παπαδάκη στη Κρήτη, για φιλοξενεία, γλέντι και... γαμοπύλαφο, φτιαγμένο από τα χεράκια του.

Ένα γαμοπύλαφο  που αναμένεται να γευτεί σύσωμη η παραγωγή του Master Chef στις 8 Ιουλίου, την ημέρα δηλαδή που ο Ζαχός θα παραδώσει την αδελφή του ως νύφη στην εκκλησία.