Μετά από ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Πειραιά, εγκρίθηκε η αδειοδότηση της Δημοτικής Συγκοινωνίας από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, έπειτα από 23 χρόνια συνεχούς λειτουργίας της,   στον Δήμο Πειραιά.

Τονίζεται ότι η Δημοτική Συγκοινωνία, αν και ξεκίνησε να λειτουργεί  στον Δήμο Πειραιά το 1994, δεν είχε την απαιτούμενη άδεια για την πραγματοποίηση δρομολογίων και για την ασφαλή μεταφορά των δημοτών. 

Η Δημοτική Συγκοινωνία αποτελείται σήμερα από 9 οχήματα ενώ όταν ξεκίνησε η λειτουργία της αποτελείτο από 16.  Το 1998 κατασχέθηκαν 3 οχήματα λόγω μη εξόφλησης της αγοράς τους, ενώ το 2012 αποσύρθηκαν και εκποιήθηκαν μέσω ΟΔΔΥ 4 οχήματα, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως ανταλλακτικά των υπολοίπων διαθέσιμων οχημάτων.

Σημειώνεται πως μετά την αδειοδότηση της Δημοτικής Συγκοινωνίας, η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει άμεσα στην ανανέωση του στόλου της, με νέα σύγχρονα οχήματα.

Ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης δήλωσε σχετικά: «Η αδειοδότηση της Δημοτικής Συγκοινωνίας του Δήμου Πειραιά, έρχεται ως επιστέγασμα των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να λειτουργούν τα δημοτικά μας οχήματα σε ξεκάθαρα νόμιμο πλαίσιο. Δυστυχώς υπάρχουν τομείς και λειτουργίες στον Δήμο Πειραιά, όπου για τα αυτονόητα, δεν είχαν ληφθεί ανάλογες πρωτοβουλίες με θετική έκβαση,   κατά το παρελθόν. Θεωρούμε αδιανόητο να λειτουργεί 23 χρόνια η Δημοτική Συγκοινωνία χωρίς άδεια, με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται,  τόσο για τους δημότες όσο και για τη λειτουργία της ίδιας της Δημοτικής Συγκοινωνίας. Για το λόγο αυτό, προχωρήσαμε με εντατικούς ρυθμούς σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, προκειμένου τα οχήματα της Δημοτικής μας  Συγκοινωνίας να βρίσκονται στον δρόμο νόμιμα και να μεταφέρουν με ασφάλεια τους δημότες μας. Το επόμενο βήμα είναι να προχωρήσουμε στον εκσυγχρονισμό του στόλου μας, προκειμένου σταδιακά, η Δημοτική μας Συγκοινωνία να αποτελείται από σύγχρονα και ασφαλή οχήματα».