Το Πνεύμα των Χριστουγέννων ήρθε και πάλι στην πόλη μας, βάζοντας σιγά - σιγά τις Πειραιώτισσες και τους Πειραιώτες στο εορταστικό κλίμα των ημερών. Ήδη τα κεντρικά σημεία του Πειραιά έχουν στολιστεί, ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνει το ίδιο και στις υπόλοιπες περιοχές και συνοικίες του Μεγάλου Λιμανιού.

Μέσα στο διάστημα που ακολουθεί, ο Δήμος Πειραιά αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως τις εορταστικές εκδηλώσεις, οι οποίες - σύμφωνα με πληροφορίες - θα κινηθούν στο ύφος της προηγούμενης χρονιάς, ενώ θα υπάρξουν και ορισμένες νέες "πινελιές".

Πέρα από τα συνηθισμένα όμως, ο Δήμος έχει δημιουργήσει "Χριστουγεννιάτικα χωριά", το ένα μπροστά από το Δημαρχείο στην πλατεία Κοραή και το άλλο στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι, δίνοντας χαρά στα μικρά παιδιά αλλά και στους γονείς τους, με πολλά παιχνίδια, πάγκους με γλυκίσματα και λιχουδιές και διάφορες δραστηριότητες.

Το αποκορύφωμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Πειραιά θα λάβει χώρα στην πλατεία Δραγάτση, την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, και ώρα 20:30, με τον Δήμαρχο της πόλης μας, Γιάννη Μώραλη, να προσκαλεί τον κόσμο στην αφή του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.