Εκατοντάδες παιδιά προσχολικής ηλικίας συμμετείχαν σήμερα στην εκδήλωση, που οργάνωσαν οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Πειραιά σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.), στα Βοτσαλάκια. Η εκδήλωση αυτή, που υποστηρίχτηκε από έμπειρους και καταρτισμένους εκπαιδευτές, συνδύαζε με ένα πρωτότυπο τρόπο, άθληση, παιχνίδι και ψυχαγωγία.Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ψυχαγωγηθούν και να αθληθούν τα παιδιά και να  έρθουν πιο κοντά στο πνεύμα της ομαδικότητας και της κοινωνικότητας.

Ο  Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο οποίος παρευρέθηκε στην εκδήλωση, δήλωσε:

« Όταν έχουμε καλές συνεργασίες έχουμε και καλά αποτελέσματα. Άρα νομίζω ότι και η Διεύθυνση των Βρεφονηπιακών Σταθμών, η κα Ζηλάκου με Διευθύντρια την κα Βασίλαινα και η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. η κα Αντωνάκου σε μια καλή συνεργασία έφεραν ένα καλό αποτέλεσμα. Συμμετέχουν πολλά παιδιά στα  αθλητικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια στη γυμναστική και εκγύμναση,   με χαρές και χαμόγελα, σε μια ωραία μέρα στα Βοτσαλάκια, στα ανακαινισμένα γήπεδα, που είναι σε καλή κατάσταση, πράγμα που με χαροποιεί ιδιαίτερα.  Επαναλαμβάνω, όταν υπάρχουν καλές συνεργασίες μεταξύ αιρετών ή μεταξύ Διευθυντών έχουμε καλά αποτελέσματα. Αυτός είναι ο στόχος. Χαιρόμαστε πάντοτε όταν βλέπουμε τα παιδιά να χαίρονται. Το έχουμε ξαναπεί. Μακάρι να έχουμε κι άλλα τέτοια να το χαίρονται και  τα παιδιά και οι γονείς τους και να είναι ικανοποιημένοι. Έχω πει ότι σε επίπεδο Βρεφονηπιακών Σταθμών, είναι από τις δομές εκείνες και τους τομείς  που είμαστε σχετικά ικανοποιημένοι, γιατί παρά τα προβλήματα, έχουμε ικανοποιημένους γονείς. Γι’ αυτό είμαστε κι εμείς ευχαριστημένοι».

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά κα Χαραλαμπία Ζηλάκου, σε δήλωσή της, επισήμανε:

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους γονείς που συμμετείχαν σήμερα στην εκδήλωση που διοργανώσαμε σε συνεργασία με τον Ο.Π.Α.Ν. Από το πρωί που έχει ξεκινήσει η εκδήλωση μιλάμε ότι προσήλθαν εκατοντάδες παιδάκια. Ευχαριστούμε πολύ τα Super Market « Σκλαβενίτης» για τη χορηγία που μας προσέφεραν (χυμούς, νερά κρουασάν). Ευχαριστώ πολύ για την αμέριστη συμπαράσταση του Δημάρχου και αντίστοιχα της Προέδρου του Ο.Π.Α.Ν.,  της  κας Αντωνάκου  και του χρόνου εύχομαι να κάνουμε ακόμη περισσότερα».

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού, Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.), κα Σταυρούλα Αντωνάκου, σε δήλωση της, τόνισε:

Όμορφη μέρα για παιχνίδι για τα παιδιά,  για όλη την οικογένεια. Έχουμε ξεκινήσει δυναμικά ως Δήμος να κάνουμε πάρα πολλά «events» για τα παιδιά, για όλες τις ηλικίες, για όλο τον κόσμο. Ένα μεγάλο μπράβο σήμερα στην κα Ζηλάκου γι’ αυτήν την πολύ όμορφη εκδήλωση, η οποία έχει και πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες. Η συνεργασία μεταξύ μας είναι δεδομένη. Προσπαθούμε πλέον να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα δωρεάν για τον κόσμο. Μέσα στον Μάιο έχουμε πάρα πολλές εκδηλώσεις ώστε να χαρεί ο κόσμος, να αθληθεί, να παρακολουθήσει εκδηλώσεις. Είναι χαρά μας να το κάνουμε και σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθούμε, γιατί βλέπουμε ότι έχει μεγάλη ανταπόκριση».