Βαριές εκφράσεις αντήλλαξαν στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Παύλος Πολάκης, στο πλαίσιο της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου που έχει φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση, μετά τη συμφωνία με τους Θεσμούς.

Αφορμή η ομιλία του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας που κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για αθέτηση όλων των δεσμεύσεων και των υποσχέσεων που έδωσε στον ελληνικό λαό, χαρακτηρίζοντας «ανθρωπάκια», τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που, όπως είπε, «προκειμένου να παραμείνουν στην καρέκλα της εξουσίας θα ψηφίσουν όλα τα φριχτά μέτρα του νομοσχεδίου».

Κατηγόρησε τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας ότι όχι μόνο ψηφίζουν το 4ο Μνημόνιο «και με τα δυο τους τα χεράκια» αλλά το γιορτάζουν κιόλας, όπως έκαναν οι κύριοι Πολάκης και Καμμένος, γιορτάζοντας τα κοινά γενέθλιά τους, συνοδεία του τραγουδιστή, Σταμάτη Γονίδη. «Πανηγυρίζετε γιατί κόβετε συντάξεις, ντροπή σας Φαρισαίοι υποκριτές» υποστήριξε ο κ.Γεωργιάδης. Μετά την τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο Παύλος Πολάκης ζήτησε τον λόγο από το προεδρείο της Βουλής.

Στην ομιλία του κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία, ότι έχει στις τάξεις της άτομα που αντί για καραμανλισμό πρεσβεύουν αυτά που ευχαριστούν τον Παττακό, ενώ λίγο μετά και ενώ τα μικρόφωνα ήταν ακόμα ανοιχτά, ο κ. Πολάκης ακούστηκε να χαρακτηρίζει τον αντιπρόεδρο της ΝΔ «σίχαμα της κοινωνίας».

Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε τον λόγο και ανταπάντησε χαρακτηρίζοντας τον κ. Πολάκη  «πολλά βαρύ και… κότα»,αναφερόμενος σε παλιότερη ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού για το "όχι" στο δημοψήφισμα. «Τώρα που ψηφίζετε μέτρα κ. Πολάκη, είστε κότα; Είστε», είπε ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον κ. Πολάκη.