Οι απαιτήσεις της φροντίδας ατόμων με Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας, που θεωρείται η μάστιγα του 21ου αιώνα, έχουν ως αποτέλεσμα σοβαρή οικονομική, ψυχολογική και σωματική επιβάρυνση των φροντιστών.

Η αναγνώριση και η ανακούφιση του φορτίου τους αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της αποτελεσματικής αντιμετώπισης της νόσου.

Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 200.000 άτομα με άνοια ή Αλτσχάιμερ, μαζί με τα οποία συνήθως πάσχει όλη η οικογένεια. Σε κάθε άτομο που νοσεί αντιστοιχούν τουλάχιστον δύο άνθρωποι που φροντίζουν σε τακτική βάση για την κάλυψη των αναγκών του, για την άνετη, ασφαλή και με αξιοπρέπεια διαβίωσή του – συνήθως μέλη της οικογένειας, στη συντριπτική πλειονότητα γυναίκες, και εντελώς απροετοίμαστα για το δύσκολο ρόλο που καλούνται να αναλάβουν.

Η Εταιρία Alzheimer Αθηνών συμπαραστέκεται για μια δεκαετία τώρα στους φροντιστές ατόμων με άνοια, Αλτσχάιμερ και συναφείς διαταραχές, έμπρακτα, με σεβασμό, υπευθυνότητα και συνέπεια, ενισχύοντας τις δεξιότητες που απαιτεί ο δύσκολος ρόλος τους και προσφέροντας ανακούφιση στη δύσκολη καθημερινότητά τους.

Στην προσπάθειά μας να καλύψουμε τις ανάγκες των οικογενειών που φροντίζουν άτομα με άνοια αλλά δεν έχουν πρόσβαση σε Κέντρα Ημέρας όπως ο Πειραιάς και οι όμοροι δήμοι,  διοργανώνουμε Ημερίδα για τους φροντιστές ως ένδειξη αναγνώρισης του δύσκολου έργου που επωμίζονται.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με διάλεξη για την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ από την επ. πρόεδρο της Εταιρείας, Δρ. Παρασκευή Σακκά. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες, ώστε να έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τους προβληματισμούς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο καθένας χωριστά και να βρουν απαντήσεις στις απορίες τους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και με τη συνεργασία του Aegean College

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 210 4190854