Αντιμέτωπη με το δεύτερο απεργιακό "μπλακ άουτ" της θητείας της έρχεται σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΑΝ.ΕΛ., με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να καλούν τους εργαζόμενους να δώσουν βροντερό "παρών" στις νέες κινητοποιήσεις ενάντια στις πολιτικές λιτότητας, τρεις μόλις εβδομάδες έπειτα από το προηγούμενο κάλεσμα.

Δημόσιος και Ιδιωτικός τομέας έχουν κατεβάσει ρολά προκηρύσσοντας 24ωρη γενική απεργία, αντιδρώντας στο νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, που φέρνει τα πάνω - κάτω στις συντάξεις. 

Η κεντρική απεργιακή κινητοποίηση ξεκίνησε στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ η κεντρική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ από τις 10:00 στην πλατεία Ομονοίας.

Όπως αναφέρει στο κάλεσμά της η ΓΣΕΕ, "μετά από έξι χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, η Κυβέρνηση αθετώντας τις δεσμεύσεις της συνεχίζει την ίδια ανάλγητη και καταστροφική πολιτική, εφαρμόζοντας το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο, προωθώντας μέτρα και πολιτικές που εντείνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση".

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, "είμαστε αντιμέτωποι μ’ έναν υπό ψήφιση προϋπολογισμό νέας φοροεπιδρομής και δραματικών περικοπών, με την ολοκληρωτική καταστροφή του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης με νέα βάρβαρα και σκληρά μέτρα. Σε όλους εκείνους που επιμένουν να ρίχνουν στην πλάτη των ασθενέστερων τα βάρη της κρίσης και των μνημονίων η απάντηση είναι μία: Αγώνας μέχρι να κερδίσουμε ότι χάσαμε και να αποτρέψουμε τα νέα καταστροφικά σχέδιά τους, για κοινωνία και οικονομία".

 

*** Δείτε εδώ πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς: Αλαλούμ στα Μέσα Συγκοινωνίας από την απεργία της Πέμπτης

 

Δεμένα τα πλοία

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν σήμερα τα πλοία λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Π.Ν.Ο. από τις 00.00 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 23.59 της ίδιας ημέρας.