Παραμένοντας σε ένα κλίμα τεταμένο γεμάτο γκρίνιες και έντονο παρασκήνιο, ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας οδεύει για εκλογές στις 20 Δεκεμβρίου. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα από την Κ.ΕΦ.Ε. στη συνεδρίαση της οποίας δεν συμμετείχε εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Το απόγευμα της Τετάρτης  η Κ.ΕΦ.Ε., λαμβάνοντας υπόψιν την πρόταση της εταιρείας Vodafone, αποφάσισε ο πρώτος γύρος των εκλογών να διεξαχθεί στις 20 Δεκεμβρίου (αντί για τις 13 που είχε αρχικά προταθεί) και ο δεύτερος γύρος για τις 10 Ιανουαρίου, καθώς η 27η Δεκεμβρίου "έπεφτε" μέσα στα Χριστούγεννα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προταθεί - και θα συζητηθεί σήμερα στην Κ.ΕΦ.Ε. - να μπορούν οι ψηφοφόροι να επιλέξουν το κέντρο που θα ψηφίσουν στο δεύτερο γύρο, ανεξάρτητα από την τοποθεσία του πρώτου, εξαιτίας των μετακινήσεων που τυχόν γίνουν λόγω εορτών.

Επίσης, απορρίφθηκε η προσφορά της εταιρείας "Έξυπνα Συστήματα", η οποία εμφανιζόταν να εγγυάται τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου και προτιμήθηκε να καθυστερήσει η διαδικασία, παρά να επαναληφθεί ένα φιάσκο. Επικράτησαν οι φωνές εκείνες, που εξέφραζαν αμφιβολίες για το κατά πόσον θα μπορούσε μια "μικρή" εταιρεία να φέρει εις πέρας το έργο των εκλογών μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, όταν η Vodafone έδινε ως πρώτη ημερομηνία την 20ή Δεκεμβρίου.