Τις σφοδρές αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου προκάλεσαν όσα συνέβησαν το βράδυ της Πέμπτης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Βουλιαγμένης κατά τη διάρκεια του αγώνα πόλο γυναικών μεταξύ Ολυμπιακού και Βουλιαγμένης, με «πρωταγωνιστή» τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Οι ύβρεις προς τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, που βρίσκονταν στις κερκίδες του κολυμβητηρίου, οι οποίες συνοδεύονταν από άσεμνες χειρονομίες, έχουν δημιουργήσει έντονο κύμα αποδοκιμασίας προς τον Π. Καμμένο, οι πράξεις του οποίου καταδικάζονται με σκληρούς χαρακτηρισμούς, από βουλευτές με δηλώσεις τους στο «Parapolitika.gr».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης άσκησε έντονη κριτική στον Π. Καμμένο, χαρακτηρίζοντας τις πράξεις του ως «ντροπή» και «αηδία». «Αποτελεί πραγματική ντροπή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος να φέρεται κατ’ αυτόν τον τρόπο σε Έλληνες φιλάθλους. Η δε δικαιολογία την οποία διαρρέει ότι τον έβριζαν παρουσία του γιού του, καθιστά την κατάσταση ακόμη πιο επικίνδυνη» ανέφερε ο Άδ. Γεωργιάδης, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά «Διότι μας λέει ότι δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την ψυχραιμία του, παρότι γνώριζε ότι αυτό που κάνει είναι λάθος. Όμως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πρέπει να είναι ο κατεξοχήν άνθρωπος που πρέπει να διατηρεί την ψυχραιμία του». Ο Άδ. Γεωργιάδης κατέληξε με νόημα «Κατά συνέπεια ο κ. Καμμένος είναι διπλά εκτεθειμένος και λυπούμαι που δεν υπάρχει ένας άνθρωπος σε όλο αυτό το κόμμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ που να βγει με θάρρος και να καταγγείλει αυτή την αηδία».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημ. Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, σχολιάζοντας τις χειρονομίες του Π. Καμμένου ανέφερε: « Nα ξέρει ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού, απαιτεί και αξιώνει σεβασμό. Δεν μπορεί να του φέρεσαι έτσι, ειδικά όταν είσαι Υπουργός. Και είναι ο δεύτερος υπουργός τον ΑΝΕΛ - ο πρώτος ήταν ο κ. Ζουράρις -που ασχημονούν απέναντι στον κόσμο του Ολυμπιακού. Υπάρχει λοιπόν το πολιτικό θέμα, αν δεν αντέχεις την κριτική και την αποδοκιμασία, κλείσου σπίτι του». Ο Α. Λοβέρδος συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει και το δεύτερο θέμα με τον Ολυμπιακό. Το θέμα είναι ότι τον Ολυμπιακό δεν μπορούν να τον πειράξουν, αλλά οι ίδιοι εκτίθενται με τις πράξεις τους και με τις συμπεριφορές τους»..

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, στάθηκε στην έλλειψη ψυχραιμίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας, σχολιάζοντας δηκτικά: «Ποια εμπιστοσύνη και σιγουριά μπορεί να εμπνεύσει; Ειδικά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που διανύει η χώρα, με όλες τις εξωγενείς προκλήσεις χρειάζεται ψυχραιμία, κάτι που ο κ. Καμμένος δεν φαίνεται να διαθέτει». Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ έθεσε θέμα αποπομπής του Π. Καμμένου από την κυβέρνηση, λέγοντας «Σε οποιαδήποτε άλλη δημοκρατική χώρα θα υπήρχε πρόβλημα με την παραμονή του στην κυβέρνηση».

Με δηκτικό και ειρωνικό τρόπο σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταυρος Θεοδωράκης την απρεπή συμπεριφορά του Πάνου Καμμένου: «Όσο σκέφτομαι ότι ο κ.Καμμένος δεν μπορεί να συγκρατηθεί σε έναν αγώνα πόλο γυναικών & του έχουν δώσει την Άμυνα της χώρας με πιάνει σύγκρυο» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο βουλευτής Α’ Πειραιά της ΝΔ, Κώστας Κατσαφάδος σχολιάζοντας τις χειρονομίες του υπ. Εθνικής Άμυνας ανέφερε χαρακτηριστικά «Είναι απαράδεκτη αυτή η συμπεριφορά απ’ όπου κι αν προέρχεται. Εμείς οφείλουμε και πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα και όχι να προτρέπουμε τους φιλάθλους να κάνουν πράξεις, οι οποίες είναι ασύμβατες με τα ήθη τα χρηστά, τα οποία πρέπει να υπάρχουν» καταλήγοντας στο ότι «είτε είναι ο κύριος Καμμένος, είτε οποιοσδήποτε, όλες αυτές οι ενέργειες είναι καταδικαστέες και απαράδεκτες. Από τη δική του πλευρά οι βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης χαρακτήρισε ως «χυδαία» τη συμπεριφορά του Π. Καμμένου, υποστηρίζοντας ότι «οι ακραίες χειρονομίες δεν εκθέτουν μόνο τον ίδιο, εκθέτουν την ίδια την κυβέρνηση λόγω της ιδιότητάς του ως υπουργού Εθνικής Άμυνας».

Έντονη κριτική προς τον Π. Καμμένο αλλά και τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ασκεί με δηλώσεις του και ο βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος λέγοντας με νόημα: «Η χυδαία χειρονομία του κ.Καμμένου, σε δημόσιο χώρο και μπροστά στην οικογένειά του, αναδεικνύει το ήθος του ανδρός. Δυστυχώς, η «βάπτισή» του στην «αριστερή» κολυμβήθρα του «ηθικού πλεονεκτήματος» που του προσέφεραν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ.Τσίπρας, έκανε πολλούς να ξεχάσουν το παρελθόν του ως πρωτοπαλίκαρου των διαβόητων «Κενταύρων» και “Rangers” της ΕΚΟΦ και της ΟΝΝΕΔ της δεκαετίας του 80… Ας θυμηθούν λοιπόν οι παλιοί, και ας μάθουν οι νέοι, ποιον επέλεξε ο κ. Τσίπρας να αγκαλιάσει στην εξέδρα τη νύχτα των εκλογών και να συνεταιριστεί μετά μαζί του στην Κυβέρνηση. Εξάλλου, «πες μου το φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι…».

Από την μεριά του ο βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ, Κώστας Βλάσης είπε «Ανεξάρτητα από τις όποιες προκλήσεις, είναι απαράδεκτο ένας εν ενεργεία Υπουργός να προβαίνει σε τέτοιες πράξεις. Ο κ. Καμμένος, ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, οφείλει να αποτελεί πρότυπο ήθους και πειθαρχίας και όχι να συμπεριφέρεται ως φανατικός οπαδός εκτός ελέγχου. Σε μια χώρα που η βία στα γήπεδα αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα και έχοντας ακόμα νωπά στη μνήμη μας τα επεισόδια από τον τελικό κυπέλλου, τέτοιες προκλητικές συμπεριφορές είναι αδιανόητες και κατακριτέες, από όπου κι αν προέρχονται. Τέτοιες εικόνες, όχι μόνο δεν τιμούν τον πολιτικό πολιτισμό της χώρας, αλλά υποδαυλίζουν και φαινόμενα, που χρόνια τώρα προσπαθούμε να εξαλείψουμε. Εν τέλει, όμως, ο καθένας από εμάς είναι υπεύθυνος των πράξεων του και γι αυτές κρίνεται και από τους πολίτες»  

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε μιλώντας στα «Parapolitika.gr» και ο Βασίλης Κεγκέρογλου (Δημοκρατική Συμπαράταξη): «Το τελευταίο περιστατικό, είναι μια ακόμη απόδειξη ότι στο πρόσωπο του κ. Καμμένου, συνυπάρχουν αρμονικά η σεμνότητα και η ταπεινότητα της «καραμανλικής δεξιάς», ο μαδουρισμός της δήθεν αριστεράς και ο πολιτικός τεντιμποϊσμός του ιδίου.»

Ως «λάθος» χαρακτήρισε τις χειρονομίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Ένωσης Κεντρώων, Μάριος Γεωργιάδης λέγοντας: «θα πρέπει να είναι προσεκτικός όταν βρίσκεται σε δημόσια θέα και σε ένα χώρο, όπως στον αθλητισμό που παρακολουθούν και παιδιά. Λάθος να κάνεις τέτοιες χειρονομίες. Μπορεί να είσαι υπέρ του δέοντος οπαδός, όμως όταν είσαι υπουργός θα πρέπει να είσαι διπλά προσεκτικός για τον τρόπο με τον οποίο πανηγυρίζεις» κατέληξε.

Από την πλευρά της η βουλευτής Β’ Πειραιά της Ένωσης Κεντρώων, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου ανέφερε: «Σε πολιτικούς και γενικότερα σε ανθρώπους με κύρος, όλα τα δημόσια πρόσωπα δηλαδή, απαγορεύονται να έχουν τέτοιου είδους συμπεριφορές. Να γίνονται απρεπείς χειρονομίες και διαπληκτισμοί. Αν δίνουμε αυτό το παράδειγμα εμείς προς το κοινό και τους μαθαίνουμε τέτοιου είδους ανάρμοστες συμπεριφορές, δεν περιμένουμε να γίνονται καλύτεροι, από αυτούς που τους κατηγορούμε». Καταλήγοντας χαρακτήρισε ως «άστοχη» την κίνηση, συμπληρώνοντας ότι «έστω και από νεύρα να έγινε δεν επιτρέπονται τέτοιες συμπεριφορές»