Με μπάσκετ, κολύμβηση, πινγκ -πονγκ, παραδοσιακούς χορούς και εναλλακτικές κινητικές δραστηριότητες, ξεκίνησε  το πρόγραμμα «Σχολικός Πειραι-Α-θλητισμός» την Πέμπτη 11 Μαϊου στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Πλάτων» και στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοίζος». Τα παιδιά των Ειδικών Σχολείων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά είχαν την ευκαιρία να πειραματιστούν με αθλητικές δραστηριότητες.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης επισκέφθηκαν τους χώρους.

«Με χαρά και ενθουσιασμό αποφασίσαμε να παραχωρήσουμε δημοτικούς χώρους προκειμένου να διεξαχθεί ο «Σχολικός Πειραι-Α-θλητισμός». Η θεσμοθέτηση τέτοιων προγραμμάτων  εκτός από την ανάπτυξη των φυσικών ικανοτήτων των παιδιών έχουν και συναισθηματικά οφέλη γιατί ενδυναμώνουν και τις κοινωνικές δεξιότητές τους. Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο ‘Πλάτων’ και ο Πολιτιστικός Πολυχώρος ‘Μάνος Λοϊζος’, μετατρέπονται σε χώρους συνάντησης παιδιών ανεξαρτήτως ατομικών διαφορών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος της πόλης και πρόσθεσε: «Η ένταξη των Ατόμων με ειδικές ανάγκες σ’αυτό το μεικτό πρόγραμμα φυσικών δραστηριοτήτων προωθεί την κοινωνικοποίησή τους και ενισχύει την αυτοεκτίμησή τους. Και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες ωφελούνται γιατί τους δίνεται η ευκαιρία να συνυπάρξουν με το ‘διαφορετικό’ και να συνεργαστούν. Ως Δημοτική Αρχή δεν θα σταματήσουμε να είμαστε αρωγοί σε δράσεις που προάγουν την αξία της συμμετοχής και της ευγενούς άμιλλας»