Στην εκδήλωση  του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Πειραιά που πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Σινεάκ», τιμώντας την Ημέρα της Μητέρας, παραβρέθηκε  η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών  κα Χαραλαμπία Ζηλάκου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και του Ο.Π.Α.Ν., η κα Ζηλάκου βράβευσε τη «Μητέρα SOS» των «Παιδικών Χωριών SOS» για τον κοινωνικό της ρόλο. 

Η  Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών  κα Χαραλαμπία Ζηλάκου, στον χαιρετισμό της, τόνισε:

«Κυρίες και κύριοι, εκλεκτοί προσκεκλημένοι,

μας τιμά ιδιαίτερα  η πρόσκλησή σας να απευθύνουμε έναν σύντομο χαιρετισμό σε αυτή την τόσο σημαντική εκδήλωση που αφορά την  Ημέρα της Μητέρας. Ο Δήμος Πειραιά έχει θέσει υπό την αιγίδα του τη σημερινή εκδήλωση που διοργάνωσε το ΙΕΚ ΑΚΜΗ Πειραιά, για να τιμήσει τη γιορτή της μητέρας, διότι αποτελεί μια αξιέπαινη πρωτοβουλία στην πόλη μας.

Η γιορτή της Μητέρας απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες, όχι μόνο τις βιολογικές μαμάδες, αλλά και όλες εκείνες που βρίσκονται δίπλα σε παιδιά χωρίς να τα έχουν γεννήσει και όλες εκείνες που παρότι θέλουν, δεν καταφέρνουν να αποκτήσουν τα δικά τους παιδιά, ενώ έχουν περίσσευμα θέλησης και αγάπης για να προσφέρουν σε ένα παιδί.

Δεν υπάρχει κάτι πιο ιερό από τη λέξη «μαμά». Είναι εκείνη που βρίσκεται πάντα στην οικογένειά της, στις χαρές, τις λύπες και τις δυσκολίες.  Είναι εκείνη που όσα χρόνια και αν περάσουν η αγάπη της προς το παιδί της θα παραμείνει το ίδιο ισχυρή.

Τέτοιου είδους μαμάδες είναι και οι Μητέρες των παιδικών χωριών SOS. O ρόλος τους είναι ανεκτίμητος για τα παιδιά που μεγαλώνουν στα Παιδικά Χωριά.  Έχουν αφιερωθεί σε αυτό που χρειάζεται περισσότερο κάθε παιδί : την στοργή και τη φροντίδα που έχουν ανάγκη. Όπως όλα τα παιδιά.

Τα Παιδικά Χωριά SOS είναι από τους ελάχιστους Οργανισμούς που προσφέρουν αυτή την πλήρη προστασία. Το έργο τους  στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στις μικρές ή μεγάλες δωρεές.

Ο Δήμος του Πειραιά με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας Δήμου Πειραιά, θα στηρίζουν και θα βρίσκονται πάντα αρωγοί σε τέτοιες αξιέπαινες πρωτοβουλίες.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και την παρουσία σας».

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών  κα Χαραλαμπία Ζηλάκου και ο Διευθυντής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στον Πειραιά κ. Βασίλης Μπουλούκος,  βράβευσαν τη «Μητέρα SOS» κα Γιώτα Βράχα καθώς και τον Διευθυντή Παιδικού Χωριού Βάρης και Στέγης Νέων Αθηνών κ. Επαμεινώνδα Λοράνδο, με το βραβείο κοινωνικής προσφοράς για τις «Μητέρες SOS». 

Η κα Ζηλάκου μετά τη βράβευση σημείωσε: «Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο, όχι μόνο στις «Μητέρες SOS», αλλά σε όλους τους εργαζόμενους στα Παιδικά Χωριά SOS γιατί θεωρώ ότι αυτή η δουλειά που κάνουν είναι ιερή».  

Η Πρόεδρος του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κα Σταυρούλα Αντωνάκου, σε δήλωσή της, επισήμανε: «Θα ήθελα να συγχαρώ το ΙΕΚ ΑΚΜΗ Πειραιά για την πρωτοβουλία που έλαβε να διοργανώσει εκδήλωση στην πόλη μας, για την Ημέρα της Μητέρας, τιμώντας παράλληλα το σπουδαίο έργο που επιτελούν τα  Παιδικά χωριά SOS.  Ο Ο.Π.Α.Ν. θα στηρίζει πάντα εκδηλώσεις με κοινωνικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, που αποπνέουν ευαισθησία και ανθρωπιά».  

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κα Ευαγγελία Αθανασίου.