Στο χθεσινό ημιτελικό διαγωνισμό της Eurovision στο Κίεβο της ουκρανίας η Ντέμι και το "This Is Love" κέρδισαν τις εντυπώσεις στη σκηνή του σταδίου και χάρισαν το πολυπόθητο εισιτήριο στη χώρα μας για τον τελικό του Σαββάτου.

Χθες το βράδυ όμως, το "This is love" αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα που ξεπεράστηκε κατ' αρχάς με την ψυχραιμία και το ταλέντο της Demy, ενώ στη συνέχεια ανέλαβαν ρόλο τα στελέχη της ελληνικής αποστολής ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστα αποτελέσματα.

Το βράδυ ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί η τελική πρόβα του πρώτου ημιτελικού. Η πρόβα αυτή, ως είθισται, μαγνητοσκοπείται σε κανονική ροή ώστε να υπάρχει κι ως back up σε περίπτωση τεχνικού προβλήματος κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης, αλλά και επειδή το γύρισμα αυτό στέλνεται στις χώρες που ψηφίζουν στον πρώτο ημιτελικό προκειμένου να ψηφίσουν οι επιτροπές τους.

Έτσι λοιπόν χθες η Demy ανέβηκε στη σκηνή και τραγούδησε το "This is love", αλλά υπήρχαν σημαντικά τεχνικά λάθη. Συγκεκριμένα, από το ξεκίνημα του τραγουδιού η Demy δεν άκουγε καθόλου στο ακουστικό της τους συνεργάτες της, που της κάνουν τα φωνητικά στο τραγούδι. Γνωρίζοντας πως η πρόβα μαγνητοσκοπείται ως "ζωντανό" πρόγραμμα και για να μην δημιουργήσει πρόβλημα "κατέβηκε" τόνο για να το βγάλει, χωρίς να γνωρίζει τι έχει γίνει.

Το σημαντικό όμως είναι πως το τι ακριβώς γινόταν δεν το γνώριζαν ούτε οι διοργανωτές αφού όλα ακούγονταν κανονικά. Και πράγματι, στο στάδιο, στην Αρένα, ο ήχος ακουγόταν φυσιολογικά, με τη Demy και τους συνεργάτες της στα φωνητικά, όταν όμως στο ακουστικό της ερμηνεύτριας και στον αέρα τα φωνητικά... απουσίαζαν. Όσοι λοιπόν έβλεπαν την πρόβα από το Press Room στο Κίεβο, τον "αέρα", κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά... αλλά χωρίς να μπορούν να διευκρινίσουν τι ακριβώς γινόταν.

Το μυστήριο αυτό "έλυσαν" οι ειδικοί με πρώτο και καλύτερο τον Δημήτρη Κοντόπουλο που κατάλαβε ότι υπάρχει τεχνικό πρόβλημα και ναι μεν στο στάδιο ακούγονταν όλα καλά, αλλά δεν συνέβαινε το ίδιο και με τον αέρα. Αμέσως λοιπόν υπήρξε κινητοποίηση και μετά το γύρισμα με την εμφάνιση της Demy, κι ενώ ο διαγωνισμός συνεχιζόταν κανονικά, ο συνθέτης με τα στελέχη της ΕΡΤ επισήμαναν στους διοργανωτές ότι υπήρχε έντονο τεχνικό λάθος.
Τελικά τέλος καλό όλα καλά, χάρη στην ψυχραιμία της Ελληνίδας καλλιτέχνιδος και στην άμεση κινητοποίηση των μελών της ελληνικής αποστολής. Έτσι λοιπόν οι επιτροπές παρακολούθησαν τη σωστή μαγνητοσκόπηση του "This is love".