Σκάνδαλο!

Αίσχος και ντροπή προκαλεί η τιμωρία τόσο του Ολυμπιακού όσο και του Φρανσουά Μοντέστο από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ. Η απόφαση για τα όσα έγραψε ο Βρακάς στη ρεβάνς του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, ήταν εκτός πραγματικότητας και ο Θρύλος τιμωρήθηκε με ποινή της μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών και ο Μοντέστο με πρόστιμο της τάξεως των 30 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 15 μήνες. Και όλα αυτά επαναλαμβάνουμε, για εκείνα που νόμισε ότι είδε και έγραψε ο παρατηρητής Βρακάς.

Πέρα για πέρα σκάνδαλο αυτή η απόφαση με την τιμωρία του Ολυμπιακού και το πρόστιμο, αλλά και την απαγόρευση εισόδου του Μοντέστο.

Η ποινή είναι εφέσιμη και ο Ολυμπιακός θα ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο για να μειωθούν οι ποινές.

Αναλυτικά η απόφαση

Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Πειθαρχική Επιτροπή έλαβε τις εξής αποφάσεις.
Συνεκδίκασε με παρόντες τους διαδίκους τις υποθέσεις κατά των Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ ΠΑΕ», «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και κατά του Francois Modesto, καθώς και επί της πρόσθετης παρέμβασης της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ – ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΠΑΟΚ».

ΚΗΡΥΣΣΕΙ την πρώτη εγκαλούμενη Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ ΠΑΕ» πειθαρχικώς ελεγκτέα για τις αναλυτικώς περιγραφόμενες στο σκεπτικό της παρούσας πράξεις.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην πρώτη εγκαλουμένη συνολική χρηματική ποινή ύψους είκοσι πέντε χιλιάδων (25.000) ευρώ.

ΔΕΧΕΤΑΙ την πρόσθετη παρέμβαση της Π.Α.Ε. με τον διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΠΑΟΚ».

ΚΗΡΥΣΣΕΙ τη δεύτερη εγκαλούμενη Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και τον τρίτο εγκαλούμενο, Francois Modesto, πειθαρχικώς ελεγκτέους για την αναλυτικώς περιγραφόμενη στο σκεπτικό της παρούσας πράξη.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην δεύτερη εγκαλουμένη την ποινή της διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στον τρίτο εγκαλούμενο: α) χρηματική ποινή ύψους τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000 €), για την καταβολή της οποίας ευθύνεται εις ολόκληρον η δεύτερη εγκαλουμένη, και β) την ποινή της απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για χρονικό διάστημα δεκαπέντε (15) μηνών.

 

Πηγή: gavros.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

TOP STORIES