Σοκ και δέος προκάλεσε στο πανελλήνιο το άγριο έγκλημα που σημειώθηκε στην Αίγινα και πιο συγκεκριμένα στο χωριό των Αγίων Ασωμάτων.

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άνδρες της αστυνομίας όταν νωρίς το πρωί της Τρίτης εντόπισαν μια  71χρονη γυναίκα και τον 44χρονο ανιψιό της καμένους μέσα στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε συγγενής των θυμάτων, οι ληστές έκαψαν την ηλικιωμένη γυναίκα και τον ανιψιό της, πιθανότατα επειδή αναγνώρισαν τους δράστες. "Είμαι συγκλονισμένος, πιθανόν αντιστάθηκαν και τους έκαψαν, γιατί τους αναγνώρισαν", δήλωσε ο Σταμάτης Μαρμαρινός, ανιψιός της αδικοχαμένης 71χρονης και ξάδερφος του 44χρονου άνδρα και πρόσθεσε: "Σίγουρα μιλάμε για ληστεία, δολοφόνησαν δύο άτομα και τα έκαψαν πιθανόν γιατί αναγνώρισαν τους δράστες και ίσως να πάλεψαν μαζί τους"

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δράστες μπήκαν στο σπίτι νωρίς το βράδυ της Δευτέρας και αφού πάλεψαν με τα θύματα, τα σκότωσαν. "Ήδη η αστυνομία έχει βρει ορισμένα στοιχεία, όμως ακόμα δεν επιβεβαιώνει τίποτα γιατί περιμένει και την ιατροδικαστική έρευνα", υπογράμμισε  ο κ. Μαρμαρινός επισημαίνοντας πως δεν έχει ξανά γίνει τέτοιο έγκλημα στο νησί.

"Είναι πρωτοφανές, όλοι μας είμαστε τρομοκρατημένοι, δηλαδή μέσα στο ίδιο σου το σπίτι να συμβεί κάτι τέτοιο", πρόσθεσε.

Η ηλικιωμένη γυναίκα και ο 44χρονος ζούσαν χρόνια μαζί καθώς ο ανιψιός της έμεινε ορφανός σε μικρή ηλικία, χάνοντας πρώτα τον πατέρα του και έπειτα την μητέρα του. Έτσι η θεία του, αδελφή της μητέρας του, αφιερώθηκε στην ανατροφή του.

Οι γείτονες μιλούν για μια οικογένεια ήσυχη και ειρηνική με την 71χρονη γυναίκα να δείχνει αγάπη για τον κήπο της και να ασχολείται με τα λουλούδια και τον 44χρονο άνδρα να προσπαθεί να ζήσει με τη δουλειά του σε θερμοκήπια.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας, έχει βρεθεί παραβιασμένη η μπαλκονόπορτα του σπιτιού, από όπου εκτιμάται ότι μπήκαν οι δράστες, ενώ στο σπίτι υπάρχουν καταστροφές με ανοιγμένα ντουλάπια και συρτάρια, όπως συνήθως συμβαίνει στις διαρρήξεις.

*** Διαβάστε όλο το ιστορικό εδώ: Βρέθηκαν δύο απανθρακωμένα άτομα μέσα σε σπίτι στην Αίγινα