Τα ερυθρόλευκα του Ολυμπιακού και του Λέοντα 2014 γέμισαν με χρώμα το κλειστό του Λεχαίου Κορινθίας και... χαμόγελα τους παρευρισκόμενους στον φιλικό αγώνα μπάσκετ ανάμεσα στην ομάδα του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ολυμπιακού και τον πρωταθλητή ΕΣΚΑΚ (Αργολιδοκορινθίας). Η ανέγερση του κλειστού του Λεχαίου, εξάλλου επετεύχθη πριν από 17 χρόνια, μετά από προσωπική παρέμβαση του εμβληματικού αρχηγού της ιστορίας του Ολυμπιακού, Αργύρη Καμπούρη και αυτός ήταν ο βασικός λόγος που ο Λέοντας επέλεξε τους Παλαίμαχους της ομάδας του Πειραιά ως αντίπαλο της φιέστας κατάκτησης του πρωταθλήματος. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Λέοντα, Μανώλης Κόλλιας, στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, έχει υπάρξει εισήγηση να ονομαστεί «Αργύρης Καμπούρης» το κλειστό του Λεχαίου! Ένας ακόμη αγώνας των Βετεράνων του Ολυμπιακού είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού», στο παράρτημα της Αρχαίας Κορίνθου.

Με τα μεγάφωνα να παίζουν τον ύμνο του Ολυμπιακού, ο πρόεδρος του Λέοντα, Μανώλης Κόλλιας παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών του Ολυμπιακού, Αργύρη Καμπούρη για την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ και τη συμβολή του στην κατασκευή του κλειστού γηπέδου του Λεχαίου, ενώ τιμήθηκε και ο γνωστός μπασκετμπολίστας Σταύρος Δανιήλ (ξεκίνησε από τον ΚΑΟΚ Κορίνθου), ο οποίος φόρεσε την «ερυθρόλευκη» φανέλα και έγινε για λίγο συμπαίκτης με τον Καμπούρη, τον Παραγυό, τον Σαμπάνη, τον Βούκσεβιτς, τον Κουκή, τον Ντάκουλα, τον Κρεμπούνη, τον Παναγιωτόπουλο και τα άλλα παιδιά.

Ο Αργύρης Καμπούρης δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά που συμμετέχουμε στη φιέστα ανόδου του Λέοντα προσφέροντας παράλληλα ως Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών του Ολυμπιακού στην ενίσχυση του “Χαμόγελου του Παιδιού”. Έχω συναισθηματικούς δεσμούς με τους ανθρώπους και τον τόπο αυτόν και χαίρομαι ιδιαίτερα που μπόρεσα να συμβάλω για τη δημιουργία κλειστού ώστε να μπορεί να αθλείται η νεολαία».

Ο πρόεδρος του Λέοντα 2014, Μανώλης Κόλλιας επισήμανε από την πλευρά του: «Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον φίλο μου Αργύρη Καμπούρη. Είναι ευλογία Θεού που τον έχω φίλο και “αδελφό”. Πριν από 17 χρόνια, πήγαμε μαζί με τον Αργύρη Καμπούρη στο γραφείο του τότε δημάρχου για να του ζητήσουμε την κατασκευή κλειστού. Ο δήμαρχος έδωσε τον λόγο της τιμής του με χειραψία με τον Αργύρη Καμπούρη ότι θα το φτιάξει. Χάρη στη συμβολή του Αργύρη, σήμερα είμαστε όλοι εδώ και απολαμβάνουμε αυτό το κλειστό γήπεδο. Μάλιστα, ο τότε δήμαρχος είχε δεσμευτεί πως αυτό το κλειστό θα ονομαστεί “Aργύρης Καμπούρης”. Εύχομαι ο νυν δήμαρχος να πραγματοποιήσει τώρα τη δέσμευση του προκατόχου του. Σε αυτά τα παιδιά του ’87 χρωστάμε την ύπαρξή μας οι άνθρωποι του μπάσκετ στην Ελλάδα σε κάθε επίπεδο. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στα παιδιά του ’87. Από εκεί ξεκίνησαν όλα!».

Ο Μανώλης Κόλλιας ευχήθηκε στο τέλος: «Ευχαριστούμε τον Ολυμπιακό που μας τίμησε. Ως Ολυμπιακός ο ίδιος εύχομαι να φέρουμε το 4ο Ευρωπαϊκό από την Κωνσταντινούπολη».

Στο αγωνιστικό μέρος, υπό την τεχνική καθοδήγηση του Κίμωνα Κοκορόγιαννη και με τον Ντούσαν Βούκσεβιτς να αναδεικνύεται... ΜVP, oι Παλαίμαχοι του Ολυμπιακού επικράτησαν άνετα, 60-80 (ημιχρ. 28-45) του Λέοντα 2014. Άψογες συνεργασίες, αιφνιδιασμοί, βροχή τριπόντων από τους συνήθεις υπόπτους Παραγυιό και Ντάκουλα, αλλά η πιο γλυκιά στιγμή ήταν νωρίτερα, όταν κατά την παρουσίαση, οι Παλαίμαχοι του Ολυμπιακού και οι παίκτες της γηπεδούχου ομάδας έκαναν την εμφάνισή τους κρατώντας από ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι σε κάθε χέρι.

Διαιτητές: Κουτσοδήμος, Τρίγκα

ΛΕΟΝΤΑΣ ΛΕΧΑΙΟΥ (Νίκος Κόλλιας): Σκάλτσας, Καραχοτζίτης, Σβερκούνος, Παζάρας, Μακρής, Γδύσης, Βουγιούκας, Κούτουλας, Σταχούλας, Πανούσης, Αδάμ

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (Κίμων Κοκορόγιαννης): Παναγιωτόπουλος, Κουκής, Βούκσεβιτς, Καμπούρης, Κρεμπούνης, Δανιήλ, Ντάκουλας, Παραγυιός, Σαμπάνης