Εκδήλωση με τίτλο «Προκλήσεις και Ευκαιρίες στον Τομέα του Διαστήματος: Εκπαίδευση, Έρευνα, Τεχνολογία, Εφαρμογές» πραγματοποίησε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, στο πλαίσιο μεταπτυχιακού προγράμματος των δύο ιδρυμάτων.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς και εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιων και Ενημέρωσης της ΝΔ, 'Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ χαιρέτισε την πρωτοβουλία του ΕΒΕΑ για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης που αφορά τη διαστημική πολιτική, σημειώνοντας ότι ο ρόλος της επιστήμης πραγματώνεται στην εφαρμογή με απώτερο σκοπό την εξυπηρέτηση ολόκληρου του κοινωνικού συνόλου.

Ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι έχουμε περάσει το πρώτο σοκ, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για τη στελέχωση της διαστημικής υπηρεσίας, και τώρα έρχεται η ώρα της εφαρμογής. «Ήρθε η ώρα να σκεφτούμε με όρους μακροπρόθεσμους για την πορεία της χώρας» πρόσθεσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, υπογραμμίζοντας ότι αυτό που λείπει είναι ο συντονισμός, και στο πλαίσιο αυτό, προανήγγειλε την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη διαστημική πολιτική, τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στα parapolitika.gr