Η παρουσίαση του αγώνα δρόμου με κοινωνικό σκοπό "Endomarch Piraeus Night Run/March by StoiximanGr",  που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην πόλη μας, πραγματοποιήθηκε σήμερα σε Συνέντευξη Τύπου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Ο αγώνας δρόμου θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 20 Μαΐου 2017, στις 20:00. Έχει εκκίνηση και τερματισμό το Γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης"  και οι διαδρομές είναι 5, 10χιλιομέτρων ή 2.5 χιλιόμετρα περπάτημα. Το κόστος συμμετοχής από 5 ευρώ και μέρος των εσόδων θα δοθούν, εκτός από την ενημέρωση για την ενδομητρίωση και τις χρόνιες γυναικολογικές παθήσεις, στον "Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας" του Δήμου Πειραιά.

Για τον αγώνα δρόμου μίλησαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κυρία Σταυρούλα Αντωνάκου και ο Χειρουργός, Γυναικολόγος - Ογκολόγος – M.D., FΑCOG - Δημιουργός της Αμκε AWARE & Επικεφαλής του Kινήματος Endomarch στην Ελλάδα κ. Γεώργιος Χείλαρης.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Διευθυντής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης  της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Δομένικος Μασούλας, η Εκπρόσωπος της Protergia, Συντονίστρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης - ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. Όμιλος Επιχειρήσεων κ. Πολυτίμη Μπούνταλη  και η Υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της StoiximanGr  κυρία Ιωάννα Κοζαδίνου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στην ομιλία του, τόνισε:

«Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας,

Σας ευχαριστώ θερμά που παρευρίσκεστε στην παρουσίαση ενός διαφορετικού αγώνα δρόμου που διοργανώνουμε το Σάββατο 20 Μαΐου στον Πειραιά. Και αυτό γιατί δεν είναι ένα απλό δρομικό, αλλά ένας αγώνας δρόμου ο οποίος εντάσσεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας κίνησης για την ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με την ενδομητρίωση.

Η ενδομητρίωση είναι μια πάθηση, η οποία ταλαιπωρεί χιλιάδες γυναίκες παγκοσμίως και έχει χαρακτηριστεί ως «άγνωστη» και «ύπουλη», καθώς είναι δύσκολο να διαγνωστεί, ενώ συχνά δεν δίνει ορατά συμπτώματα. Οπότε οποιαδήποτε πρωτοβουλία συμβάλλει στην ενημέρωση για αυτή την ασθένεια είναι πολύ σημαντική.

Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται αγώνες δρόμου και πορείες σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Ο Πειραιάς  θα είναι μόλις η δεύτερη πόλη στην Ελλάδα που θα φιλοξενήσει αυτή τη διοργάνωση και αυτό μας ευχαριστεί ιδιαίτερα. Την πρωτοβουλία για τον αγώνα αυτό έχει λάβει η μη κερδοσκοπική εταιρία AWARE και ο γιατρός κ. Χείλαρης τον οποίο θέλω να συγχαρώ για αυτή την τόσο σημαντική πρωτοβουλία.

Σε αυτόν τον αγώνα θα υπάρξει μια καινοτομία σε σχέση με άλλους αγώνες. Είναι ο πρώτος αγώνας δρόμου στην πόλη που θα διεξαχθεί σε βραδινή ώρα και πιο συγκεκριμένα στις 8. Η εκκίνηση θα δοθεί στο Γήπεδο Καραϊσκάκη. Θα γίνουν αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων αλλά και μια πορεία 2,5 χιλιομέτρων με καθαρά συμβολικό χαρακτήρα στους δρόμους του Πειραιά, όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να περπατήσουν. 

Οι αγώνες αυτοί έχουν ακόμα μια σημαντική κοινωνική παράμετρο. Με ένα μέρος των εσόδων από τις συμμετοχές, θα ενισχυθεί ο ξενώνας φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Πειραιά. Οι γυναίκες που διαμένουν εκεί έχουν υπάρξει θύματα είτε ενδοοικογενειακής βίας, είτε σεξουαλικής βίας, είτε trafficking. Είναι μια δομή την οποία λειτουργούμε σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας και η οποία παρέχει σε αυτές τις γυναίκες και στα παιδιά τους, ασφαλή διαμονή φιλοξενία και σίτιση.

Στον ξενώνα παρέχεται επίσης ψυχολογική υποστήριξη για τις ίδιες και τα παιδιά τους και συμβουλευτική από κοινωνικό λειτουργό έτσι ώστε να μπορέσουν να ξεπεράσουν τους φόβους τους, να ορθοποδήσουν και να συνεχίσουν σε νέες βάσεις τη ζωή τους. Κάθε χρόνο φιλοξενούμε περί τα 25 άτομα, γυναίκες και παιδιά. Είναι μια εξίσου σημαντική προσπάθεια την οποία πιστεύω ότι αξίζει όλοι να στηρίξουμε.

Καλώ λοιπόν από την πλευρά μου Πειραιώτες και μη, γυναίκες και άνδρες που θέλουν να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, αθλητές ή ερασιτέχνες δρομείς και απλούς πολίτες, να λάβουν μέρους και να συμβάλουν με τη συμμετοχή τους στο να δώσουμε ένα δυνατό μήνυμα με σκοπό την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενημέρωση για αυτή την ασθένεια. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υποστηρικτές αυτού του αγώνα για την πολύτιμη συμβολή τους και ιδιαίτερα την Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και την εταιρία stoiximan. Σας ευχαριστώ».

 

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.) κα Σταυρούλα Αντωνάκου, στην ομιλία της επισήμανε:

«Καλωσορίζω τον πρώτο νυχτερινό αγώνα δρόμου στον Πειραιά. Στόχος μας τα τελευταία δυόμισι χρόνια είναι να διοργανώνουμε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, οι οποίες πάντα δίνουν ένα κοινωνικό μήνυμα, αλλά έχουν κι ένα φιλανθρωπικό σκοπό. Όταν μας έγινε η πρόταση από τον κ. Χείλαρη και την κα Χείλαρη να φιλοξενήσουμε αυτόν τον πρωτότυπο αγώνα δρόμου, το δεχτήκαμε με μεγάλη χαρά. Έχουμε συμμετάσχει, ειδικά τον τελευταίο χρόνο, σε πάρα πολλές δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα και πάντα το μήνυμά μας, ειδικά στα αθλητικά δρώμενα, είναι πρώτα απ’ όλα ότι ο αθλητισμός είναι υγεία, αλλά κι ότι πάντα υπάρχει ένα έμμεσο κέρδος για κάποιον φορέα της πόλης, ο οποίος επιτελεί σημαντικό κοινωνικό έργο.

Να ευχαριστήσουμε την «Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ», τη «STOIXIMAN»  την «PROTERGIA» και όλους τους χορηγούς, που μας δίνουν αυτή τη δυνατότητα, ώστε αυτό το event να έχει και πάρα πολλές άλλες δραστηριότητες εκείνη τη μέρα για τον κόσμο. Καλούμε τους δημότες, αλλά και τους μη δημότες Πειραιά, να έρθουν και να απολαύσουν αυτήν την υπέροχη διαδρομή από το Μικρολίμανο και την Καστέλα. Εμείς ως Δήμος, αυτόν τον μήνα ειδικά, ξεκινάμε πάρα πολλές εκδηλώσεις, ξεκινώντας βέβαια και από τις 20 Μαΐου με αυτό το μεγάλο event, αλλά έχουμε και πολλά μικρότερα μέχρι εκείνη τη στιγμή και θα κορυφωθούν και στις «Ημέρες Θάλασσας», που διοργανώνουμε πάρα πολλούς μεγάλους και πρωτότυπους αγώνες, που έχουν σχέση με τη θάλασσα.

Ένα χρόνο τώρα δεν έχουμε πάρει την πρωτοβουλία να κάνουμε δρομικά - και θέλω να το αναφέρω αυτό - λόγω των έργων που υπάρχουν στην πόλη μας. Δεν θέλουμε να ταλαιπωρούμε τους δημότες. Να ξέρετε ότι ο αγώνας αυτός έχει διοργανωθεί από την αρχή μέχρι το τέλος, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν και οι καταστηματάρχες, γιατί είναι Σάββατο βράδυ και καταλαβαίνουμε ότι θα υπάρξει μια μικρή ταλαιπωρία. Όλοι οι καταστηματάρχες έμειναν ενθουσιασμένοι με την ιδέα αυτή: να κατέβει κόσμος στον Πειραιά, να τρέξει, να δει και τις ομορφιές του Πειραιά. Είναι επιλογή μας να μην κλείνουμε δρόμους, είναι επιλογή μας να κάνουμε πράγματα πρωτότυπα σε κλειστούς χώρους. Αυτή είναι μια προσπάθεια και κοινωνική και φιλανθρωπική και αθλητική, η οποία θα επιβαρύνει όσο το δυνατό λιγότερο τους Πειραιώτες. Σας περιμένουμε με χαρά. Θα τρέξουμε όλοι. Μέρος των εσόδων  θα το προσφερθεί στον «Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας», το οποίο στέλνει κι ένα δυνατό μήνυμα για τη βία εναντίον των γυναικών».            

 

Ο Χειρουργός, Γυναικολόγος - Ογκολόγος – M.D., FΑCOG - Δημιουργός της Αμκε AWARE & Επικεφαλής του Kινήματος Endomarch στην Ελλάδα κ. Γεώργιος Χείλαρης, τόνισε:

«Κυρίες και κύριοι,

σας ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας και παρευρίσκεστε σήμερα κοντά μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και την Πρόεδρο του ΟΠΑΝ κα Σταυρούλα Αντωνάκου για αυτή την συνέντευξη τύπου.

Εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο και δεκάδες χιλιάδες στην Ελλάδα ταλαιπωρούνται από μια χρόνια γυναικολογική πάθηση, την Ενδομητρίωση, χωρίς πολλές φορές να γνωρίζουν καν ότι πάσχουν από αυτή.

Η Ενδομητρίωση είναι ουσιαστικά η παρουσία και εμφύτευση του ιστού που φυσιολογικά επενδύει το εσωτερικού της μήτρας (δηλαδή το ενδομήτριο) σε θέσεις στην κοιλιά και στην λεκάνη των γυναικών που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται.

Η πάθηση αυτή είναι χρόνια και εκτιμάται ότι προσβάλλει περίπου το 2-10% των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας, δηλαδή πάνω από 175 εκατομμύρια σε όλο τον πλανήτη. Τα κυριότερα συμπτώματα είναι ο πόνος κατά την διάρκεια της περιόδου ή κατά την επαφή αλλά μπορεί και να είναι ένας μόνιμος πόνος στη λεκάνη. Το σημαντικότερο όμως χαρακτηριστικό του πόνου που προκαλεί η ενδομητρίωση αφορά στο ότι στις περισσότερες περιπτώσεις ο πόνος δεν προϋπήρχε από τα πρώτα αναπαραγωγικά χρόνια αλλά εμφανίστηκε στο πρόσφατο χρονικό διάστημα μηνών ή τελευταίων ένα με δύο ετών. Εννοείται ότι υπάρχουν και άλλες αιτίες που προκαλούν πόνο αλλά θα πρέπει να υποπτευόμαστε την ενδομητρίωση σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας και σε αυτές που δεν έχουν κάνει παιδιά.  Το δεύτερο πιο συχνό και πολύ σημαντικό σύμπτωμα της ενδομητρίωσης είναι η υπογονιμότητα!!!                                                                    

Στην AWARE λαμβάνουμε πολλά emails καθημερινά από πάσχουσες. Μας ρωτούν για τα συμπτώματα, πόσο έντονα και πως γίνεται η διάγνωση…. Υπάρχει άγνοια δυστυχώς ακόμα και από τις γυναίκες που πάσχουν.

Δυστυχώς τα συμπτώματα της Ενδομητρίωσης μπορούν σε πολλές περιπτώσεις να αγνοηθούν επειδή δεν είναι έντονα, είτε ακόμη να παρερμηνευτούν και να θεωρηθούν φυσιολογικά. Η έκταση της Ενδομητρίωσης σε μια γυναίκα δεν έχει σχέση με την ένταση των συμπτωμάτων. Γυναίκες με εκτεταμένη Ενδομητρίωση έχουν κάποιες φορές ελάχιστες ενοχλήσεις και άλλες με μικρή έκταση της πάθησης υποφέρουν από οξείς πόνους και έντονα συμπτώματα. Όλοι αυτοί οι παράγοντες κάνουν δύσκολη τη διάγνωση, με αποτέλεσμα να μεσολαβούν κατά μέσο όρο 6 χρόνια μέχρι να γίνει τελικά η διάγνωση.!

Μας ρωτούν επίσης και για την θεραπεία. Είναι αξιοσημείωτο ότι δεν δίνεται σωστή θεραπεία! Η θεραπεία της Ενδομητρίωσης είναι κυρίως χειρουργική και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτό γίνεται με ελάχιστα επεμβατική χειρουργική, δηλαδή με λαπαροσκοπική ή και ρομποτικά υποβοηθούμενη χειρουργική.

Ουσιαστικά η θεραπεία της Ενδομητρίωσης βασίζεται στο να αφαιρεθούν ιδανικά όλες οι  εστίες της Ενδομητρίωσης.

Τονίζουμε σε όλες τις πάσχουσες που έρχονται σε επαφή μαζί μας ότι πρέπει να απευθύνονται μόνο σε ειδικευμένους γιατρούς προκειμένου να τους δοθεί η κατάλληλη θεραπεία.

Και αυτός είναι και ο σκοπός του Κινήματος Endomarch. Να ενημερώσει για την πάθηση και για την σωστή θεραπεία.

Η όλη αυτή προσπάθεια ξεκίνησε από το Πανεπιστήμιο του Stanford και τον καθηγητή Μαιευτικής, Γυναικολογίας και Γενικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου, τον κ. Camran Nezhat, το 2014. Από της ΗΠΑ το κίνημα εξαπλώθηκε σε πάνω από 63 χώρες και πόλεις του κόσμου. Είναι σημαντικό να πούμε ότι όλες οι ενημερωτικές καμπάνιες και όλες οι δράσεις γίνονται από εθελοντές με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα και να βγει προς τα έξω επικοινωνιακά το πρόβλημα. Να σπάσει η σιωπή όπως είναι το ‘σύνθημα’ παγκοσμίως.

Όσον αφορά την Ελλάδα, το κίνημα Endomarch έχει εκπροσώπηση και έχω τη χαρά και παράλληλα την τιμή να είμαι Επικεφαλής της προσπάθειας αυτής. Η «Aware» που είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία την οποία δημιουργήσαμε έχει αναλάβει τον συντονισμό των δράσεων στη χώρα μας. Αυτές εκτός από την Ενδομητρίωση αφορούν και σε χρόνιες γυναικολογικές παθήσεις (όπως οι γυναίκες με γυναικολογικό καρκίνο).

Έτσι λοιπόν, κάθε χρόνο την άνοιξη πραγματοποιούνται σε όλες τις πόλεις/μέλη του Παγκοσμίου αυτού Κινήματος Δράσεις που σκοπό έχουν να κάνουν ευρύτερα γνωστή την Ενδομητρίωση. Στην Ελλάδα διεξάγεται για δεύτερη φορά το RUN/MARCH (τρέξιμο και περπάτημα)… Μετά την περσινή επιτυχία της Δράσης, φέτος στις 20/5 θα κλείσουν οι δρόμοι του Πειραιά για αυτόν τον τόσο ευαίσθητο και σοβαρό σκοπό.

Ευχαριστούμε θερμά που αποφάσισε ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ να στηρίξει ενεργά τον σκοπό μας. Σε αυτό τον Αγώνα σημασία θα έχει κυρίως το μήνυμα που επιδιώκουμε να βγάλουμε προς τα έξω επικοινωνιακά και το οποίο αφορά στη μάχη κατά της Ενδομητρίωσης!

Έχοντας αφιερώσει πολύ κόπο, αγάπη και φροντίδα στις γυναίκες που πάσχουν από ενδομητρίωση, θα αισθανθούμε μεγάλη χαρά αν μέσω αυτού του αγώνα καταφέρουμε να βοηθήσουμε να διαγνωστούν όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες που πάσχουν από ενδομητρίωση, πιο έγκαιρα, πριν χάσουν πολύτιμο χρόνο. Και φυσικά να ενημερωθούν όσο περισσότεροι συμπολίτες μας για αυτή την παρεξηγημένη πάθηση.

Θα ήθελα τέλος για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τον Δήμο Πειραιά και προσωπικά τον Δήμαρχο κ. Μώραλη για τη πολύτιμη βοήθειά τους και την υποστήριξη στον σκοπό μας. Χωρίς αυτούς θα ήταν ουσιαστικά ανέφικτο να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη εκδήλωση.

Ευχαριστούμε επίσης τους  Χορηγούς μας, την Stoiximan.gr – τον ονομαστικό χορηγό μας, την Protergia – μέγα χορηγό της Δράσης, τον Ολυμπιακό – επίσημο χορηγό αλλά και την εταιρεία Αύρα – επίσης χορηγό μας.

Θα ήθελα να ζητήσω από τους δημότες αλλά και γενικότερα απ’ όλο τον κόσμο να δώσει το «παρών» στον αγώνα δρόμου και στον περίπατο προκειμένου να βγάλουμε προς τα έξω αυτό το ισχυρό μήνυμα. Η Ενδομητρίωση είναι κάτι που μας αφορά όλους άμεσα ή έμμεσα. Ευχόμαστε η πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά και η άμεση βοήθεια που έδειξε ο Δήμαρχος στην προσπάθεια αυτή να βρει αρκετούς μιμητές και σε άλλους Δήμους για παρόμοιες Δράσεις που αφορούν τις χρόνιες γυναικολογικές παθήσεις».

 

Ο Διευθυντής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΠΑΕ Ολυμπιακός

κ. Δομένικος  Μασούλας, ανέφερε:

«Εκ μέρους της ΠΑΕ Ολυμπιακός, θα ήθελα καταρχάς να συγχαρώ όλους τους συντελεστές αυτής της αξιέπαινης δράσης του «Endomarch Night Run» που θα γίνει στον Πειραιά με αφετηρία και τερματισμό το γήπεδο Καραϊσκάκη, το Σάββατο 20 Μαΐου.

Πρόκειται για μια πάρα πολύ σημαντική δράση, η οποία έχει ως στόχο την ενημέρωση του κοινού γι αυτήν την πολύ σημαντική πάθηση της ενδομητρίωσης.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, κατόπιν επιθυμίας του Προέδρου μας του κυρίου Βαγγέλη Μαρινάκη, συμμετέχει ενεργά ως χορηγός και βεβαίως και στο οργανωτικό και λειτουργικό κομμάτι και ευχόμαστε τόσο οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού,  όλοι οι Πειραιώτες, αλλά και γενικότερα ο κόσμος να «αγκαλιάσει» αυτήν την προσπάθεια και να συμμετάσχει ενεργά το Σάββατο, 20 Μαΐου. Ευχαριστώ πολύ».  

 

Η υπεύθυνη  Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της «Stoiximan.gr»,

κα Ιωάννα Κοζαδίνου, σημείωσε:

«Εκ μέρους της «Stoiximan» θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την ευκαιρία που μας δίνετε να συμμετέχουμε στο «Endomarch». Μια διοργάνωση που έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως για τον άμεσο και θετικό αντίκτυπο που έχει δημιουργήσει για την ενημέρωση για την ενδομητρίωση. Φέτος συμμετέχουμε ως ονομαστικός χορηγός της διοργάνωσης, στο πλαίσιο της γενικότερης φιλοσοφίας της  «Stoiximan» να στηρίζει όχι μόνο τον αθλητισμό, αλλά και κοινωνικές δράσεις που δημιουργούν μια άμεση παρέμβαση στην κοινωνία.   Το «Endomarch» είναι μια διοργάνωση που έχει καταφέρει και συνδυάζει πολύ αρμονικά τον μαζικό αθλητισμό με έναν ευγενή κοινωνικό σκοπό, αυτόν της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης του κοινού για την ενδομητρίωση.

Θέλουμε να πιστεύουμε - κι εμείς καλούμε από την πλευρά μας -  πως  θα υπάρχει μαζική συμμετοχή στον αγώνα και πως όλοι μαζί θα δώσουμε το δικό μας μήνυμα αλληλεγγύης από την Ελλάδα.

Η «Stoiximan» βρίσκεται στον Πειραιά, βρίσκεται όπου υπάρχει αθλητισμός, όπου προάγονται αθλητικά ιδεώδη και όπου μπορεί να συνεισφέρει και να στηρίζει κοινωνικές δράσεις.

Σας ευχαριστώ πολύ και εκ μέρους της «Stoiximan», αλλά και προσωπικά εύχομαι καλή επιτυχία στη διοργάνωση». 

 

Η Συντονίστρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης  του Ομίλου Επιχειρήσεων «Μυτιληναίος», κα Πολυτίμη Μπούνταλη,  σημείωσε:

«Καλησπέρα σας, εκπροσωπώντας την «protergia», στη σημερινή συνέντευξη τύπου, θα ήθελα να τονίσω ότι είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που φέτος είμαστε χορηγοί του «endomarch».

Πρόκειται για έναν αγώνα που δεν έχει σημασία η νίκη αλλά έχει σημασία η συμμετοχή καθώς και η προσφορά. Η «protergia», στηρίζει τον συμβολικό χαρακτήρα αυτού του αγώνα που σκοπός δεν είναι η διάκριση αλλά η στήριξη στην γυναίκα που αντιμετωπίζει σοβαρά γυναικολογικά προβλήματα όπως αυτό της ενδομητρίωσης. Στηρίζουμε λοιπόν αυτή την πρωτοβουλία και στεκόμαστε δίπλα στο παγκόσμιο κίνημα κατά της ενδομητρίωσης. Τρέχουμε και στέλνουμε όλοι μαζί το δικό μας μήνυμα αλληλεγγύης σε αυτόν τον αγώνα στους δρόμους του Πειραιά.  Ο επόμενός μας στόχος είναι να ενεργοποιήσουμε όσους περισσότερους συμπολίτες μας, ώστε να έρθουν και να μετάσχουν σε αυτήν την προσπάθεια. Σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι καλή επιτυχία.»

Το ENDOMARCH PIRAEUS NIGHT RUN by Stoiximan.GR , υπό την Αιγίδα του Δήμου Πειραιά,  του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) και του «DestinationPiraeus,  έχει στόχο την  ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την Ενδομητρίωση, από την ΑμΚΕ AWARE στο πλαίσιο του παγκόσμιου κινήματος ‘Endomarch Worldwide’. Το κίνημα,  δραστηριοποιείται σε 63 πόλεις και χώρες του κόσμου και ευαισθητοποιεί το ευρύ κοινό για αυτή την «άγνωστη» και «ύπουλη» γυναικολογική πάθηση. Μία στις δέκα γυναίκες παγκοσμίως υποφέρουν καθημερινά από Ενδομητρίωση ενώ άλλες δεν γνωρίζουν καν ότι πάσχουν από αυτήν.

 

Δηλώσεις  συμμετοχής στο www.endomarch.gr μέχρι τις 10 Μαΐου