Στόχος με πολλά μέτωπα ανοιχτά, στα σκοτεινά μονοπάτια της νύχτας ήταν ο Βασίλης Γρίβας. Ένας στόχος δύσκολος για τους εχθρούς του, καθώς σε κάθε του βήμα είχε ανθρώπους δικούς του να τον προσέχουν και παράλληλα ο ίδιος ήταν με το χέρι του έτοιμο να πιάσει το αγαπημένο του πιστόλι, που ποτέ δεν αποχωριζόταν.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οι συνολικά τέσσερις δράστες της εκτέλεσης ήταν αποφασισμένοι και με σχέδιο, ενώ κατά τη διάρκεια της διαφυγής του φέρονται να επέδειξαν χαρακτηριστική ψυχραιμία. Οι κινήσεις τους δείχνουν ότι παρακολουθούσαν τον στόχο τους, έχοντας αποφασίσει το πού και το πώς θα χτυπήσουν.

Ο μεγαλόσωμος μπράβος Βασίλης Γρίβας δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Μόλις είχε αφήσει το παιδί του στο σχολείο και είχε μπει στο αυτοκίνητό του, όταν κατέφτασαν οι δολοφόνοι του στην οδό Σαλώνων με αυτοκίνητο πιθανότατα κλεμμένο. Ο ένας εξ αυτών κατέβηκε και άδειασε το 9αρι πιστόλι πάνω στο θύμα.

Την ίδια ώρα, αναβρασμός επικρατεί στη νύχτα. Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις η τράπουλα ανακατεύεται και πάλι, νέοι παίκτες μπαίνουν στο παιχνίδι και το ενδεχόμενο να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου ορατό. Όταν τα δύο εννιάρια πιστόλια των τεσσάρων εκτελεστών με τις κουκούλες σημάδεψαν το γυμνασμένο σώμα του 47χρονου bodybuilder, ένας νέος κύκλος αίματος με απρόβλεπτες συνέπειες άνοιξε στον κόσμο της νύχτας.