Η προπαγάνδα τους δεν πέρασε… Οι κανονισμοί εφαρμόστηκαν αναφορικά με τα αίσχη στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς η αθλητική δικαιοσύνη δεν δέχθηκε (και πολύ σωστά) τις δικαιολογίες τους, επιβάλλοντας τις προβλεπόμενες ποινές.

Σύμφωνα με το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο ο Παναθηναϊκός έχει την πλήρη ευθύνη για τα επεισόδια στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό αφού αυτό αποδεικνύονταν, τόσο από το φύλλο αγώνα του διαιτητή Ανδρέα Παππά, όπως επίσης και από τις εκθέσεις του παρατηρητή και της αστυνομίας.

Ετσι ο αγώνας κατοχυρώθηκε υπέρ του Ολυμπιακού με 3-0 και στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, τιμωρία της έδρας με τέσσερις αγωνιστικές και πρόστιμο 190.000 ευρώ. Μόνο έτσι εξοντώνεται η βία. 

Οι "πράσινοι" έχουν δικαίωμα έφεσης.

Αναλυτικά η απόφαση:

"Βάσει των αναφερομένων στο από 21/11/2015 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ΄ αριθμ. 2032/15/2153797 Έκθεση της Αστυνομίας». Επίσης, «Σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 36605/25-11-2015 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ συνολική χρηματική ποινή, ποσού εκατόν ενενήντα χιλιάδων ευρώ. Επιβάλλει συνολική ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, τεσσάρων (4) αγωνιστικών ημερών καθώς επίσης και την ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Τέλος, θεωρεί  ότι η εγκαλούμενη Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  ηττήθηκε με τέρματα 0-3 (άρθρο 21 παρ. 4 του Κ.Α.Π./Ε.Π.Ο.)".