Μια πολύ σπουδαία νίκη κόντρα σε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο, σημείωσε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με 7-4 της Πριμόριε Ριέκα στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο Παπαστράτειο για την 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Πειραιώτες έδειξαν φτιαγμένοι για μεγάλα πράγματα και ικανοί για μια σπουδαία πρόκριση στο Final 6, κόντρα στην ομάδα που μετράει δυο διαδοχικές παρουσίες στους τελικούς της κορυφαίας διοργάνωσης.

Στο γεμάτο "Πέτρος Καπαγέροφ", μπροστά στο κόσμο του που έδωσε δυναμικό παρών και έξτρα ώθηση, οι ερυθρόλευκοι σημείωσαν την πρώτη τους νίκη στον Α' όμιλο μετά τις δυο διαδοχικές εκτός έδρας ισοπαλίες με την Έγκερ στην Ουγγαρία και την Σπαντάου στο Βερολίνο.

Υποδειγματική εκκίνηση!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε υποδειγματικά την αναμέτρηση. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με μεγάλο πάθος και συγκέντρωση στον αγώνα και το εξαιρετικό πρώτο οκτάλεπτο που πραγματοποίησαν τους έφερε μπροστά στο σκορ με το επιμέρους 4-0. Ο Γιάννης Φουντούλης με γκολ στον παίκτη παραπάνω έδωσε νωρίς το προβάδισμα στον Ολυμπιακό, ακολούθησε το ωραίο γκολ του Βλαχόπουλου από την περιφέρεια (3:54) και το Ντόσκα που διαμόρφωσαν το 3-0. Ο Άγγελος Βλαχόπουλος με το δεύτερο προσωπικό του γκολ 12'' πριν το φινάλε «έγραψε» το 4-0 κλείνοντας ιδανικά ένα τέλειο πρώτο μέρος.

Μεγάλος Πάβιτς, τρομερό πρες!

Το υπερ του προβάδισμα ο Ολυμπιακός το διαχειρίστηκε χάρη στο πολύ καλό πρες. Η υποδειγματική αμυντική λειτουργία είχε ως αποτέλεσμα να μην δεχθούν γκολ οι Πειραιώτες στο 1ο και στο 4ο οκτάλεπτο. Στην εν γένει άψογη λειτουργία της άμυνας σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο μεγάλος Γιόζιπ Πάβιτς. Ο Κροάτης τερματοφύλακας του Ολυμπιακού πραγματοποίησε πολύ σπουδαίες επεμβάσεις και σε ορισμένες φάσεις «φάνταζε» ανίκητος.

Κατά τα λοιπά οι Πειραιώτες διατήρησαν τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και προηγήθηκαν μέχρι και 6-3 χάρη στο γκολ του Γενηδουνιά (2:18, πριν το φινάλε του 3ου οκταλέπτου). Οι Κροάτες πλησίασαν στα δυο γκολ με τον Σέτκα (1:30), αλλά ο Μάλιαρακ 45'' πριν το φινάλε του 3ου οκταλέπτου «έγραψε» το 7-4 το οποίο δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε. Κάπως έτσι ο Θρύλος έφτασε στην πολύ σπουδαία νίκη την οποία θα χρησιμοποιήσει ως...οδηγό για να τον φέρει στο Final 6 της Βουδαπέστης.

 

Τα οκτάλεπτα:

4-0

1-2

2-2

0-0

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.: Πάβιτς, Μάγιαρακ 2, Βλαχόπουλος 2, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 1, Ντόσκας 1, Μουρίκης, Μυλωνάκης, Δελακάς, Σμιθ, Ποντικέας, Κολόμβος, Γαλανόπουλος.

 

ΠΡΙΜΟΡΙΕ ΡΙΕΚΑ: Βιτσάν, Μπούριτς, Ράντου 1, Κράπιτς, Μπουλιούμπασιτς 1, Βουκίσεβιτς, Μούσλιμ, Πέτροβιτς, Ντέντοβιτς, Ετσενίκε 1, Σέτκα 1, Μπόσκοβιτς, Γιελόβινα.

 

Βλάχος: "Εμφάνιση μεγάλης ομάδας"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος δήλωσε μετά τη σπουδαία νίκη: «Ήταν εμφάνιση μιας μεγάλης ομάδας. Θέλαμε να κάνουμε μια μεγάλη νίκη σε αυτή την περίοδο που βρισκόμαστε . Ο αντίπαλος μας ήταν πολύ δυνατός, από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και έπρεπε να είμαστε πάρα πολύ καλοί για να τον κερδίσουμε. Σήμερα ήμασταν καθολικά καλύτεροι, με πολύ καλό ξεκίνημα και εξαιρετική διαχείριση και πήραμε απλά μια νίκη και τρεις βαθμούς. Ωστόσο πρέπει να καταλάβουν και οι παίκτες μου ότι μετά από μια μεγάλη νίκη δεν γινόμαστε ξαφνικά πρωταθλητές. Δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο για τη συνέχεια. Πρέπει να προσπαθήσουμε στο επόμενο παιχνίδι πολύ περισσότερο. Εμείς που είμαστε κάθε μέρα στο νερό και δουλεύουμε ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Οπότε τα κεφάλια κάτω, απλά πήραμε τρεις βαθμούς και να πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Το είχα πει και πριν το παιχνίδι, ότι με τον κόσμο δίπλα μας η ομάδα αυτή μεταμορφώνεται. Ήταν τόσο δυνατό το ξεκίνημα της ομάδας σήμερα που οφείλεται σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό στην παρουσία του κόσμου που ξέρει πως να μας ωθεί και να μας κάνει να παίζουμε παθιασμένα για τη νίκη και με τρόπο διαφορετικό απο ότι αγωνιζόμαστε σε άλλα κολυμβητήρια».

 

Πάβιτς: "Έξτρα ώθηση από τον κόσμο"

Ο τερματοφύλακας του Θρύλου Γιόζιπ Πάβιτς δήλωσε μετά το ματς στο ospf.gr: «Δεν είναι σημαντικό από μόνο του ένα άτομο. Όλη η ομάδα παίζει ρόλο και αγωνιζόμαστε για τη νίκη. Σήμερα παίξαμε πολύ καλά κόντρα στην ομάδα που ήταν πέρσι στον τελικό. Πραγματοποιήσαμε πολύ καλή εμφάνιση και πετύχαμε. Η ατμόσφαιρα στο κολυμβητήριο ήταν πολύ καλή. Ο κόσμος μας έδωσε έξτρα ώθηση να αγωνιστούμε με πάθος και τον θέλουμε κοντά μας».

 

Βλαχόπουλος: "Εδώ είναι η έδρα μας"

Ο Άγγελος Βλαχόπουλος δήλωσε μετά το ματς στο osfp.gr: «Ξέραμε εξ' αρχής ότι η ομάδα έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες. Δεν το είχαμε δείξει ίσως στα δυο προηγούμενα παιχνίδια αλλά εδώ είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Εδώ είναι η έδρα μας και έχουμε δείξει ότι πολύ δύσκολα θα περάσουν ομάδες από το Παπαστράτειο. Όσο δείχνουμε αυτό το καλό πρόσωπο τόσο θα αυξάνονται οι πιθανότητές μας στον όμιλο. Το πάθημα στο Βερολίνο έγινε μάθημα. Πάλι μπήκαμε δυνατά στο συγκεκριμένο παιχνίδι και προσπαθούμε να το κάνουμε σε όλα τα ματς. Το μάθημα μας δόθηκε και τώρα ήμασταν συγκεντρωμένοι και δεν θέλαμε να επαναληφθεί κάτι τέτοιο».

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σπαντάου - Πριμόριε Ριέκα (12/12)

Μπαρτσελονέτα - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (15/12)

Γιαντράν - Έγκερ (16/12)