την πρώτη θέση της Μεσογείου θέλει να φέρει μέχρι το 2019 τον Πειραιά η Cosco, η οποία συνεχίζει να επενδύει στην αναβάθμιση των υποδομών του ελληνικού λιμένα. Όπως ανέφερε ο εμπορικός διευθυντής του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά PCT, Τάσος Βαμβακίδης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε ημερίδα που διοργάνωσε το International Propeller Club, Port of Piraeus, το λιμάνι του Πειραιά, αυτήν τη στιγμή, είναι τρίτο στη Μεσόγειο και 38ο στον κόσμο, προσθέτοντας ότι η Cosco που ελέγχει το 80% του φορτίου της ελληνικής σιδηροδρομικής γραμμής μέχρι την Κεντρική Ευρώπη, επιθυμεί να το καταστήσει πρώτο το 2019.

Το στέλεχος της Cosco αναφέρθηκε και στις υποδομές logistics που έχει στην ελεύθερης ζώνης του λιμανιού, που συνεπάγεται πολλά τελωνειακά και φορολογικά οφέλη για όσους χρησιμοποιούν τις υποδομές, τονίζοντας ότι η κινέζικη εταιρεία αναλύει και μελετά σχετικά τελωνειακά καθεστώτα που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες, προκειμένου να γίνει η Ελλάδα φιλόξενο μέρος για τις επιχειρήσεις και το εμπόριο.

Για την περιοχή του πρώην ΟΔΔΥ σημείωσε ότι σχεδιάζεται η κατασκευή επίσης ενός σύγχρονου logistic center σε έκταση 120 στρεμμάτων. Η σύνδεση με το λιμάνι θα γίνεται μέσω υπόγειας οδικής σύνδεσης, με πολύ σύγχρονα συστήματα και μοντέλο λειτουργίας. Υπογράμμισε τέλος ότι θα υπάρξει άλλο ένα logistic center στην Ακτή Βασιλειάδη, ιδανικό για τη γρήγορη μεταφορά αγαθών προς τα ελληνικά νησιά, που θα δίνει ευελιξία, αμεσότητα και ανταπόκριση στις υπηρεσίες.