Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε στην τελετή απονομής γυναικείων βραβείων, που διοργάνωσε ο Όμιλος Γυναικών Πειραιά για τις Τέχνες, τα Γράμματα, τον Πολιτισμό και τις Επιστήμες,  «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ», η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Μέγαρο του ΕΒΕΠ.

Στην τελετή «ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ 2017», τιμήθηκαν οκτώ ξεχωριστές γυναικείες προσωπικότητες που διακρίθηκαν και ξεχώρισαν για το έργο τους, για την αγάπη τους στο αντικείμενό τους, τον προσωπικό τους μόχθο, τη μελέτη και τις ικανότητές τους.

Ο Δήμαρχος Πειραιά  προσέφερε το βραβείο Πολιτισμού  στην Αρχαιολόγο- Θεατρολόγο - Διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης- Δρ Αρχαιολογίας και Τέχνης, κα Πολυξένη Αδαμ Βελένη.

Ο κ. Μώραλης προσφέροντας το βραβείο στην κυρία Βελένη, σημείωσε:

«Είναι χαρά μου  που βρίσκομαι εδώ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Να συγχαρώ  την Πρόεδρο κυρία Λάτση και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ,  για την καλή δουλειά που κάνουν. Κοσμούν την πόλη μας και με τις εκδηλώσεις τους και για την επιλογή τους να βραβεύουν σημαντικές κυρίες,   στον δικό της τομέα  η καθεμία.

Ο όμιλος ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ,  είναι ένας όμιλος για τις Επιστήμες, για τον Πολιτισμό, για τα Γράμματα και τις Τέχνες. Όπως είπε και η Πρόεδρος βραβεύεστε για να γίνεται γνωστό κι αυτό που κάνετε, ώστε να παρασύρετε και άλλες νεαρότερες γυναίκες να ακολουθήσουν παρόμοιο δρόμο. Άρα έχει νόημα η βράβευση, παρά την μετριοπάθεια που σας διακρίνει. Να σας συγχαρώ και εσάς και όλες τις κυρίες, να είστε καλά.»

Από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Αθηνά Γλύκα - Χαρβαλάκου και η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταϊφά.