"Mετά το μακελειό στο Παρίσι οι Kυβερνήσεις κατρακυλάνε σε ακόμα σκληρότερα μέτρα κατά των προσφύγων και των μεταναστών", τονίζει η Κίνηση Ενωμένη Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α.), μέλη της οποία πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και πορεία διαμαρτυρίας προς τα γραφεία της FRONTEX στο Υπουργείο Ναυτιλίας, στην ακτή Βασιλειάδη.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε και ο Συντονισμός σωματείων - φοιτητικών συλλόγων - συλλογικοτήτων για το προσφυγικό - μεταναστευτικό, που με σύνθημα "Έξω η Frontex - Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες", ζητά να επιτραπεί η νόμιμη και ασφαλής είσοδος και έξοδος προσφύγων και μεταναστών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη σχετική ανακοίνωσή τους για την κινητοποίηση, οι φορείς ζητούν επίσης από την Κυβέρνηση να ρίξει τον φράχτη στον Έβρο, να κλείσει η Αμυγδαλέζα και τονίζουν ότι οι πολύνεκρες επιθέσεις τζιχαντιστών στο Παρίσι θα αποτελέσουν την αφορμή για "την πολιτική των κλειστών συνόρων, του ρατσισμού και του φασισμού, της καταστολής και των επαναπροωθήσεων. Για να ορθώσουν νέους φράχτες στα σύνορα κάθε χώρας, στο όνομα του εθνικού κινδύνου και του πολέμου κατά της τρομοκρατίας".

Προσθέτουν, επίσης, ότι η "ασφαλής δίοδος για τους πρόσφυγες που τρέχουν να γλιτώσουν από τις βόμβες στο Αιγαίο είναι η λύση, και όχι η Ευρώπη των κλειστών συνόρων, την ίδια στιγμή μάλιστα που κλιμακώνονται οι βομβαρδισμοί στην Συρία και το κύμα των προσφύγων πρόκειται να μεγαλώσει".