Υπό τη διεύθυνση του Ηλία Βουδούρη και με σολίστ την έξοχη σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα θα παρουσιάσει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά την Δευτέρα 24 Απριλίου έργα των Μπετόβεν, Ροσίνι, Μότσαρτ και Γκουνό.

Η Βασιλική Καραγιάννη (η οποία πρόσφατα συγκλόνισε ως Λουτσία ντι Λαμερμούρ), εμφανίζεται σε σπουδαία Λυρικά θέατρα της Ευρώπης: Teatro alla Scala του Μιλάνου, Βασιλική Όπερα του Λονδίνου (θέατρο Covent Garden), Θέατρο Κομουνάλε της Φλωρεντίας, Όπερα της Λισσαβόνας (θέατρο Σαν Κάρλο), Όπερα Σαν Κάρλο της Νάπολης, Θέατρο Carlo Felice της Γένοβας, Όπερα του Ντίσελντορφ, Komische Oper, Όπερα του Βερολίνου, Queen Elisabeth Hall του Λονδίνου, αίθουσα “Dal Verme” του θεάτρου «Alla Scala» στο Μιλάνο, Cadogan Hall του Λονδινου, Musashino Bunka Kaikan Concert Hall στο Τόκιο, ερμηνεύοντας τους πιο απαιτητικούς ρόλους στο ρεπερτόριο της κολορατούρα σοπράνο.

Στη συναυλία της Δευτέρας θα την ακούσουμε στην άρια κοντσέρτου « Vorrei spiegarvi, oh Dio!» που συνέθεσε ο Β.Α. Μότσαρτ το 1783.

Θα ερμηνεύσει επίσης άριες από τις όπερες «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» του Ροσίνι και «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Γκουνό. Στην ίδια βραδιά, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα θα μας θυμίσει μια…Κλέφτρα Κίσσα!

Την δημοφιλέστατη δηλαδή εισαγωγή από την όπερα του Ροσίνι «Η Κλέφτρα Κίσσα»… Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, θα ακουστεί η 5η Συμφωνία του Λ.Β. Μπετόβεν.

info: Ώρα έναρξης 20.30 Εισιτήρια:

ticket services Πανεπιστημίου 39 (στοά Πεσμαζόγλου), www.ticketservices.gr, στο τηλ. 210-7234567 και στα ταμεία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. 

Γενική είσοδος 1 ευρώ