Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς που βρίσκεται στην οδό Χατζηκυριακού 27 - 31, στον Πειραιά.

Οι ληστές κατέβηκαν στο ημιυπόγειο όπου με χρήση οξυγόνου κατάφεραν να ανοίξουν θυρίδες, από τις οποίες εκτιμάται ότι εκτός από χρήματα αφαίρεσαν και πολύτιμα αντικείμενα.

Ακολούθως τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται. Το κουμπί συναγερμού το πάτησαν υπάλληλοι της τράπεζας στις 16.49 χωρίς να έχει διευκρινιστεί εάν επί δυομιση ώρες περίπου οι δράστες ήταν μέσα στην τράπεζα και κρατούσαν ομήρους πελάτες και υπαλλήλους μέχρι να ολοκληρώσουν το έργο τους ή εάν τους είχαν δεμένους και τότε κατάφεραν να λυθούν και να ειδοποιήσουν τις Αρχές.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που ασχολούνται με την υπόθεση εκτός από τη λήψη καταθέσεων από πελάτες και υπαλλήλους θα εξετάσουν εικόνες από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της τράπεζας και παρακείμενων επιχειρήσεων καθώς και μαρτυρίες περίοικων που μπορεί να είδαν τους δράστες και τον τρόπο διαφυγής τους.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το ίδιο υποκατάστημα έιχε γίνει πάλι στόχος ληστών πριν από λίγους μήνες, ενω σύμφωνα με την αστυνομία το συγκεκριμένο περιστατικό θυμίζει έντονα τη ληστεία στους Αμπελόκηπους Αττικής τον Αύγουστο του 2016