Με κάθε μέσο και με σύμμαχο τον καιρό, εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα οι Αθηναίοι στο παρά πέντε, με την κίνηση να είναι αυξημένη στις εξόδους της πρωτεύουσας από τις πρώτες κιόλας πρωινές ώρες, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που επέλεξαν νησιωτικούς προορισμούς για να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα.

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα που εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα με αυτοκίνητα, πλοία, λεωφορεία και αεροπλάνα.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές, ενώ ήδη από τη Μ.Πέμπτη έχουν τεθεί σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας στο εθνικό οδικό δίκτυο. Αυξημένη είναι η κίνηση σε αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμούς ΚΤΕΛ, όπου έχουν προγραμματιστεί επιπλέον δρομολόγια.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αυξάνει επίσης τη χωρητικότητα των αμαξοστοιχιών της για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών. Στον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» από τη Μεγάλη Τετάρτη έως και τη Δευτέρα του Πάσχα θα γίνουν περισσότερες από 2.600 πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τη Μ.Τετάρτη έγιναν από τον Πειραιά 47 δρομολόγια πλοίων με 38.000 επιβάτες, 5.649 οχήματα, 2.179 φορτηγά και 1.310 δίκυκλα. Aπό τον Αργοσαρωνικό το ίδιο διάστημα είχαν πραγματοποιηθεί 73 απόπλοι πλοίων και είχαν αναχωρήσει 10.091 επιβάτες, 1.477 ΙΧ αυτοκίνητα, 116 φορτηγά και 279 δίκυκλα. Απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ισχύει, σύμφωνα με την Τροχαία, για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη διευκόλυνση της οδικής κυκλοφορίας.