Οι εποχές που οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έτρεχαν πρώτα για το κόμμα και μετά για τον εαυτό τους έχουν περάσει και έχουν ξεχαστεί, τόσο από τους ίδιους, όσο κι από τον κόσμο που διαδήλωνε κάποτε στο πλευρό τους.

Πλέον οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κοιτάνε μόνο το πώς θα επανεκλεγούν και τρέχουν για ιδίων όφελος Κάτι τέτοιο όπως είναι φυσικό συμβαίνει και στον Πειραιά και για έναν ακόμη λόγο, καθώς μία έδρα θα μείνει κενή μετά την επικείμενη αποχώρηση του Θοδωρή Δρίτσα.

Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει εκλέξει τέσσερις βουλευτές στην Α΄ Πειραιά και όλα δείχνουν πως στις επόμενες εκλογές, αν επαληθευτούν τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων, θα εκλέγουν δύο με τρεις υποψήφιοι.

Αν σε αυτό προσθέσουμε και την επικειμένη αποχώρηση του 70χρόνου Θοδωρή Δρίτσα, τότε συμπεραίνουμε πως θα γίνει πραγματική μάχη όχι μόνο σε επίπεδο κοινωνίας, αλλά και σε επίπεδο κόμματος, προκειμένου να εξασφαλιστεί η στήριξη και η προσάρτηση ενός μηχανισμού, ο οποίος θα ισχυροποιήσει τα ποσοστά επιτυχίας του κάθε υποψηφίου.

Για αυτούς τους λόγους περιμένουμε πως θα γίνει σφαγή για μία από τις έδρες του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά και πως ο Θοδωρής Δρίτσας, ακόμα και αν αποσυρθεί, αναμένεται πως θα έχει ρόλο ρυθμιστή