Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλείται να βάλει ο αγαπηµένος λαϊκός τραγουδιστής Γιάννης Πλούταρχος, που βρέθηκε στο στόχαστρο του Σ∆ΟΕ µε εισαγγελική εντολή.

Το Σώµα ∆ίωξης Οικονοµικού Εγκλήµατος είχε ξεκινήσει έρευνα στα οικονοµικά δεδοµένα του τραγουδιστή και της συζύγου του, Μαρίας, το 2013 και στη συνέχεια ο φάκελος διαβιβάστηκε στο ΚΕΦΟΜΕΠ (Κέντρο Ελέγχου Φορολογουµένων Μεγάλου Πλούτου), το οποίο τους έστειλε λογαριασµό-µαµούθ, που πλησιάζει τα 7 εκατ. ευρώ.

Από τότε το ζευγάρι έχει ξεκινήσει µαραθώνιο προσφυγών, µε στόχο να διαγραφεί το ποσό στο σύνολό του ή τουλάχιστον ένα µεγάλο µέρος του, αφού κάνει λόγο για υπερβολές της φορολογικής Αρχής. Ο Γιάννης Κακοσαίος, όπως είναι το πραγµατικό όνοµα του γνωστού τραγουδιστή, προσέφυγε αρχικά στη ∆ιεύθυνση Επίλυσης ∆ιαφορών (∆Ε∆) του υπουργείου Οικονοµικών, καταθέτοντας ενδικοφανή προσφυγή, µε την οποία ζητούσε να ακυρωθούν φόροι και πρόστιµα. Ωστόσο, όπως προκύπτει από την απόφαση της ∆Ε∆, που αποκαλύπτουν σήµερα τα «Π», ελάχιστες από τις ενστάσεις του έγιναν δεκτές και τελικά ο δηµοφιλής καλλιτέχνης προσέφυγε στο ∆ιοικητικό Εφετείο Πειραιά, ελπίζοντας ότι θα δικαιωθεί.

Οι ελεγκτές τους Σ∆ΟΕ «ξεσκόνισαν» τις φορολογικές δηλώσεις του ζευγαριού από το 2001 µέχρι το 2011 και από την έρευνα εντοπίστηκαν «γκρίζες» ζώνες, για τις οποίες ο Γιάννης Πλούταρχος και η σύζυγός του, Μαρία, κλήθηκαν να δώσουν διευκρινίσεις. Ωστόσο, επειδή προέκυψαν σηµαντικές διαφορές από τη διασταύρωση φορολογικών δηλώσεων και τραπεζικών λογαριασµών, το ΚΕΦΟΜΕΠ προχώρησε σε εξωλογιστικό προσδιορισµό, καταλογίζοντας µεγάλα ποσά στο ζευγάρι. Είναι χαρακτηριστικό ότι µόνο για µία τριετία και συγκεκριµένα την περίοδο 2005-2007 οι φόροι και οι προσαυξήσεις φτάνουν συνολικά τα 5 εκατ. ευρώ. Σύµφωνα µε την απόφαση της ∆ιεύθυνσης Επίλυσης ∆ιαφορών 

Για να δείτε τη συνέχεια πατήστε ΕΔΩ