Καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοδυτικά ορεινά, περιμένουμε σήμερα Μεγάλη Δευτέρα.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τους ανέμους να πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 8 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις να αναπτύσσονται τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου.
Αναλυτικά η πρόγνωση σε όλη την Ελλάδα

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 4 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες σε Ήπειρο και δυτική Στερεά. Από το απόγευμα στη δυτική Πελοπόννησο αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στο νότιο Ιόνιο ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά. Από το απόγευμα στην ανατολική Πελοπόννησο αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος και από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνές.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 21 βαθμούς κελσίου.
 
Μ.ΤΡΙΤΗ
Σε νότια Ελλάδα και ανατολικό Αιγαίο θα επικρατήσουν αραιές συννεφιές κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Σε αυτές περιοχές ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας θα αναπτυχθούν λίγες συννεφιές.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και προς τη θάλασσα Κυθήρων 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 6 έως 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 24 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 22 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ
Στην κεντρική και νότια Ελλάδα καθώς και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αραιές συννεφιές κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στις αυτές περιοχές.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες συννεφιές που το μεσημέρι και το απόγευμα πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες στα βόρεια και κυρίως στα ορεινά και σε περιοχές που γειτνιάζουν με αυτά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση με τάση περαιτέρω ενίσχυσης τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 21 με 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 22 με 24 και στα νησιά τους 20 με 22 βαθμούς κελσίου.

Μ.ΠΕΜΠΤΗ
Στη νότια Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο αραιές συννεφιές κατά περιόδους πιο πυκνές με τοπικές βροχές στα Δωδεκάνησα. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στις αυτές περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες συννεφιές που το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή και μεμονωμένες καταιγίδες σε ορεινές ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές που γειτνιάζουν με αυτές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μέσα στο Αιγαίο πρόσκαιρα στις βόρειες Κυκλάδες πιθανόν και 7 μποφόρ και στο Ιόνιο 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα προσεγγίσει στις περισσότερες περιοχές τους 21 με 23 βαθμούς κελσίου.

Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και μόνο στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα υπάρχουν λίγες συννεφιές κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα που ίσως δώσουν τοπικούς όμβρους σε ορεινούς όγκους των περιοχών αυτών.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με εξαίρεση το νοτιοανατολικό Αιγαίο που θα φτάνουν τα 5 με 6 και ίσως για λίγο και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα φτάσει και πάλι στις περισσότερες περιοχές τους 22 με 24 βαθμούς κελσίου.

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ
Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν λίγες συννεφιές που ίσως δώσουν κάποιους τοπικούς όμβρους σε ορεινούς όγκους των περιοχών αυτών.
Οι άνεμοι δεν θα δημιουργούν προβλήματα τόσο στην ξηρά όσο και την θάλασσα ενώ και η θερμοκρασία διατηρείται σε πολύ καλές τιμές προσεγγίζοντας τους 22 με 24 βαθμούς κελσίου στις περισσότερες περιοχές.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
Ζεστός καιρός με λίγες αραιές συννεφιές στα δυτικά, σταδιακή επικράτηση νοτίων ανέμων από δυτικά προς ανατολικά σε ήπιες γενικά εντάσεις και θερμοκρασίες κοντά στους 24 με 25 βαθμούς κελσίου.