Ισόπαλος 1-1 με τον Λεβαδειακό στην Βοιωτία ήρθε ο Ολυμπιακός, καθώς τα «όργια» της… εξυγίανσης δεν τον άφησαν να πάρει τη νίκη και να κατακτήσει από σήμερα το πρωτάθλημα.

Οι «ερυθρόλευκοι» φυσικά έχουν πολλά παράπονα από τον διαιτητή Κιοτζένη, ο οποίος τα έκανε μπάχαλο και δεν έδωσε δύο πεντακάθαρα πέναλτι. Το ένα στο 53’ όταν ο Τριποτσέρης τράβηξε και κόντεψε να σκίσει τη φανέλα του Ρέτσου και το άλλο στο 81’, όταν ο ίδιος παίκτης έκανε πεντακάθαρο χέρι και θα έπρεπε να δοθεί πέναλτι.

Ο βοηθός επίσης έκανε τα στραβά μάτια σε πεντακάθαρο οφσάιντ του Νιάσε στο 52’ όταν ο παίκτης του Λεβαδειακό πήρε την μπάλα από αντικανονική θέση και βρέθηκε απέναντι από τον Καπίνο. Αντίθετα, στο 86’ ο άλλος βοηθός σταμάτησε λανθασμένα τον Σισοκό. Ο Γάλλος μπακ του Ολυμπιακού βγήκε τετ α τετ με τον Ναμάσκο, με τον βοηθό να… ανακαλύπτει οφσάιντ! Ο παίκτης του Θρύλου καλυπτόταν πεντακάθαρα από τους αμυντικούς των γηπεδούχων. ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ!

Το γκολ του Λεβαδειακού πέτυχε στο 43’ ο Βασιλείου, ενώ ο Θρύλος στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε την απόδοσή του και ισοφάρισε στο 89’ με τον Καρντόσο. Οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες στην επανάληψη και θα μπορούσαν να είχαν φύγει με το διπλό από την Βοιωτία. Οι παίκτες του Τάκη Λεμονή πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στον πρώτο ημιτελικό με την ΑΕΚ, ο οποίος θα διεξαχθεί την Μεγάλη Πέμπτη στον Ναό, ενώ το επόμενο ματς πρωταθλήματος είναι στις 23/4 κόντρα στον ΠΑΣ. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να κερδίσουν τους Ηπειρώτες στο «Καραϊσκάκη», για να κατακτήσουν και μαθηματικά τον τίτλο.

Η εικόνα του παιχνιδιού:

Ο Ολυμπιακός μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά πήρε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις στα καρέ του Ναμάσκο. Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, είχαν κλείσει καλά τους διαδρόμους προς την εστία τους, γεγονός που δυσκόλεψε πολύ τους «ερυθρόλευκους». Στο 15ο ο Μπουχαλάκης έπιασε ένα δυνατό σουτ, όμως, η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 28’ ήταν σειρά του Μάρτινς να απειλήσει. Ο Πορτογάλος έκανε το σουτ, όμως, η μπάλα κόντραρε και έφυγε ελάχιστα δίπλα από τα δοκάρια του Ναμάσκο.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τσόρι Ντομίνγκες. Ο Αργεντινός προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Ναμάσκο, όμως, ο πορτιέρο του Λεβαδειακού ήταν σε καλή θέση και απέκρουσε. Στο 43’ έγιναν απανωτά λάθη στην άμυνα του Ολυμπιακού και ο Λεβαδειακός έκανε το 1-0 με τον Βασιλείου.

Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου ο Τάκης Λεμονής πέρασε τον Καρντόσο στη θέση του Ανσαριφάρντ. Στο 52’ ο βοηθός έκανε τα στραβά μάτια σε πεντακάθαρο οφσάιντ του Νιάσε. Ο παίκτης του Λεβαδειακού πήρε την μπάλα από αντικανονική θέση, όμως, ο βοηθός τον άφησε να συνεχίσει και να φτάσει μέχρι τον Καπίνο. Στο 53’ ο Τριποτσέρης τράβηξε και κόντεψε να σκίσει τη φανέλα του Ρέτσου και θα έπρεπε να δοθεί πέναλτι! Ηταν μια πεντακάθαρη φάση.

Στο 54’ ο Λεμονής έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Μάριν και Καμπιάσο αντί των Τσόρι και Ελιουνούσι. Με αυτές τις αλλαγές θέλησε να φρεσκάρει την ομάδα του και να αλλάξει την εικόνα του Ολυμπιακού. Στο 60’ ο Μάριν σέντραρε στον Μπουχαλάκη, ο Ελληνας μέσος έκανε την κεφαλιά, αλλά δεν την έπιασε όπως θα ήθελε και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Ναμάσκο. Ο Θρύλος είχε την κατοχή της μπάλας και πίεζε ασφυκτικά την άμυνα των γηπεδούχων.

Στο 81’ ο Μάρτινς εκτέλεσε το κόρνερ του είχαν κερδίσει οι «ερυθρόλευκοι», η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Τριποτσέρη, αλλά ο Κιοτζένης έκανε τα στραβά μάτια και δεν έδωσε ένα πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού. Στο 83’ οι πρωταθλητές έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση. Ο Σισοκό γύρισε στον Μπουχαλάκη, ο οποίος ουσιαστικά σε κενή εστία έστειλε την μπάλα άουτ! Στο 86’ ο βοηθός ανακάλυψε οφσάιντ και σταμάτησε αντικανονικά τον Σισοκό. Ο Γάλλος μπακ του Ολυμπιακού βγήκε τετ α τετ με τον Ναμάσκο, με τον βοηθό να σηκώνει λανθασμένα τη σημαία του! Ο παίκτης του Θρύλου καλυπτόταν πεντακάθαρα από τους αμυντικούς των γηπεδούχων.

Ο,τι δεν κατάφερε ο Μπουχαλάκης στο 83', το έκανε ο Καρντόσο στο 89’. Ο Μπουχαλάκης έβγαλε μια ωραία πάσα στον Παραγουανό στράικερ, ο οποίος με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ναμάσκο για το 1-1. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Θρύλος παραλίγο να πετύχει και δεύτερο γκολ. Ο Σεμπά έδωσε στον Καρντόσο, ο οποίος σούταρε από κοντά, όμως, ο Ναμάσκο απέκρουσε και στέρησε τη νίκη από τον Ολυμπιακό. Στο 90+5’ Μάριν και Καμπιάσο συνεργάστηκαν σωστά, ωστόσο, ο πορτιέρο του Λεβαδειακού έδιωξε σε κόρνερ. Στην εκτέλεση οι γηπεδούχοι απομάκρυναν και το ματς έληξε 1-1.

Οι συνθέσεις:

Λεβαδειακός (Δημήτρης Φαράντος): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Τριποτσέρης, Βούρος (65’ Μεντί), Μιλιάζες (90+2' Κουλιμπαλί), Νιάσε, Καραχάλιος, Τόνι Σίλβα, Καραμπουέ, Σουμπίνιο, Βασιλείου (84' Λάτσι)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Παρέδες, Νικολάου, Ρέτσος, Σισοκό, Μπουχαλάκης, Μάρτιντς, Σεμπά, Ελιουνούσι (54’ Καμπιάσο), Τσόρι (54’ Μάριν), Ανσαριφάρντ (46’ Καρντόσο)