Όλα δείχνουν πως ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. Βασίλης Κορκίδης δε θα είναι υποψήφιος με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στον Πειραιά στις επόμενες εκλογές.

Λίγο η ιδιαιτερότητα της περιοχής, λίγο ο συνωστισμός για μία θέση στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, αλλά κυρίως οι εκκρεμότητες που ο ίδιος έχει ως πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. και της Ε.Σ.Ε.Ε. απομακρύνουν καθημερινά το ενδεχόμενο της καθόδου του στην κεντρική πολιτική σκηνή και τη διεκδίκηση του σταυρού των Πειραιωτών που θα του εξασφάλιζε τη βουλευτική έδρα.

Ο Βασίλης Κορκίδης ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε υποψήφιος ευρωβουλευτής, χωρίς όμως να καταφέρει να εκλεγεί, μπορεί να μην είναι υποψήφιος στον Πειραιά, αυτό όμως δεν αποκλείει την ανάληψη μίας θέσης ευθύνης την επόμενη των εκλογών.

Η φιλία δεκαετιών που τον συνδέει με την οικογένεια Μητσοτάκη, το πλούσιο βιογραφικό του, αλλά και η εκτίμηση που έχει ο πρόεδρος του κόμματος προς το πρόσωπο του, τον καθιστούν προνομιακό του συνομιλητή, κυρίως σε θέματα επιχειρηματικότητας, κάτι που ίσως θελήσει να εκμεταλλευτεί την επόμενη ημέρα των εκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης