Μια σημαντική δράση πραγματοποίησαν στις 5 και 6 Απριλίου οι καταρτιζόμενοι του τομέα Επισιτισμού και Παιδαγωγικών του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ,  προς τους μαθητές της Διδακτικής Αλληλεγγύης,  της κοινωνικής δομής, που λειτουργεί στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά.
 
Οι σπουδαστές του τμήματος Μαγειρικής Τέχνης ετοίμασαν γεύματα για τους μαθητές της Διδακτικής Αλληλεγγύης και τις οικογένειές τους και οι σπουδάστριες του τμήματος Παιδαγωγικών έφτιαξαν λαμπάδες με νεανικά σχέδια και στολίσματα.
 
Παρουσία των καθηγητών και των γονέων των μαθητών σε γιορτινό κλίμα με πολύ ζεστασιά και αγάπη,  προσφέρθηκαν τα γεύματα και οι λαμπάδες σε όλους τους μαθητές που παρακολουθούν τα προγράμματα που διοργανώνει η ΚΟ.Δ.Ε.Π. ως ένα μικρό δείγμα της συνεχούς προσφοράς του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΟΜΗΡΟΣ στην κοινωνία και ειδικά στη νεολαία του Πειραιά.
 
Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Κορίνα Λαουλάκου, η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου ΟΜΗΡΟΣ κα Φανή Ζώτου, η Διευθύντρια του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΟΜΗΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ κα Ματούλα Κατσαρά και ο Ακαδημαϊκός Διευθυντής του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ κ. Νίκος Δουλάμης, ο υπεύθυνος σπουδών του τομέα Μαγειρικής ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ κ. Γιώργος Βουγιουκλάκης, διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό τoυ ΙΕΚ.
 
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ  του Δήμου Πειραιά και του εκπαιδευτικού Ομίλου ΟΜΗΡΟΣ, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την υλοποίηση κοινωνικών, εκπαιδευτικών, εθελοντικών δράσεων.
 
Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κυρία Κορίνα Λαουλάκου, τόνισε: "Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στον Πρόεδρο του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΟΜΗΡΟΣ κ. Νίκο Μακρυπλίδη, στην Διευθύντρια  του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΟΜΗΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ κυρία Ματούλα Κατσαρά και σε όλους όσοι συνέβαλαν  σε αυτή την γεμάτη ευαισθησία πρωτοβουλία,  να προσφέρουν γεύματα αγάπης και πασχαλινά δώρα στους μαθητές της Διδακτικής Αλληλεγγύης και τις οικογένειές τους. Πρόκειται για μια ενέργεια που δείχνει ευαισθησία και μας γεμίζει ελπίδα και αισιοδοξία, ότι  παρά τις δύσκολες μέρες που διανύουμε, υπάρχουν άνθρωποι που εκπροσωπούν σημαντικές ιδιωτικές εταιρείες που επιθυμούν να συνεισφέρουν στην ενίσχυση συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη από ζεστασιά κι αγάπη. Ήταν ένα πολύ όμορφο διήμερο γεμάτο με ανθρωπιά, γεμάτο από τα χαμόγελα των παιδιών της Διδακτικής Αλληλεγγύης και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη γι΄ αυτή τη συνέργεια". 
 
Η Διευθύντρια του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΟΜΗΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ κυρία Ματούλα Κατσαρά, δήλωσε:
 
"Ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΟΜΗΡΟΣ κ. Νίκος Μακρυπλίδης με μεγάλη ευαισθησία  και έντονο το αίσθημα της αλληλεγγύης στηρίζει εθελοντικές δράσεις και κυρίως ότι αφορά τη νεολαία. Ο εθελοντισμός είναι ένας θεσμός που συνδέεται με την ανιδιοτελή προσφορά. Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ και εγώ προσωπικά, από την πρώτη μέρα λειτουργίας του στον Πειραιά, είμαστε  κοντά στους νέους, στην τρίτη ηλικία και σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες μέσα από το εθελοντικό μας έργο. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω αλλά και να συγχαρώ τους εκπαιδευτές του τομέα Μαγειρικής και Παιδαγωγικών καθώς και όλους τους σπουδαστές που βοήθησαν με την ουσιαστική συμβολή τους στην επιτυχία της συγκεκριμένης εκδήλωσης. Να ευχηθώ σε όλους Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση".