Δύο μέρες μετά τις εικόνες ντροπής και αίσχους στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, που έκαναν τον γύρο του κόσμου και βύθισαν ακόμη περισσότερο την υπόληψη του ελληνικού ποδοσφαίρου, ένας εκ των αρχηγών των "πρασίνων", ο Κάρλος Ζέκα, έρχεται με δηλώσεις του να στηλιτεύσει τις εγκληματικές ενέργειες των χούλιγκαν της ομάδας του, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την οριστική διακοπή της αναμέτρησης.

Ο Πορτογάλος εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη και τον προβληματισμό του για τα κρούσματα βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μιλώντας σε εφημερίδα της χώρας του και συγκεκριμένα στην "Record".

Στο ίδιο μέσο που έδωσε συνέντευξη παραμονές του ντέρμπυ, στην οποία παραδέχτηκε την ανωτερότητα του Ολυμπιακού σε όλα τα επίπεδα, πλέκοντας παράλληλα το εγκώμιο του Μάρκο Σίλβα και αφήνοντας αιχμές για τις επιλογές της διοίκησης του Παναθηναϊκού.

(*** Διαβάστε το σχετικό θέμα εδώ: Ο Ζέκα προσκύνησε: "O Ολυμπιακός ήταν πάντα πιο δυνατός")

Ο μέσος των "πρασίνων" χαρακτήρισε "πόλεμο" την κατάσταση στο γήπεδο της Λεωφόρου και κάλεσε τις αρχές να πάρουν επιτέλους δραστικά μέτρα για να μη συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Έχει ξεκινήσει η "φαγομάρα" και το "κράξιμο" εκ των έσσω και κάποιοι στους Αμπελόκηπους προτιμούν να αναλώνονται στην προπαγάνδα...

Διαβάστε τις δηλώσεις του Ζέκα:

"Έμοιαζε με σκηνικό πολέμου. Ξέρω ότι και την περασμένη σεζόν υπήρχε αναταραχή, αλλά τότε ήταν διαφορετικά γιατί υπήρχαν προβοκάτσιες. Ρίχτηκαν φωτοβολίδες στον αγωνιστικό χώρο και βρήκαν ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.

Είναι λυπηρό, αυτά δεν έπρεπε να συμβούν. Υπήρχαν πολλά παιδιά στο γήπεδο και η ελληνική κυβέρνηση ή η ομοσπονδία θα πρέπει να τα λάβουν σοβαρά υπόψη τους αυτά, για να τα λύσουν μια για πάντα.

Πρέπει να τοποθετηθούν σε αυτό, να πάρουν δραστικές αποφάσεις εάν είναι δυνατό και όχι μόνο γι αυτό το παιχνίδι. Είναι για το καλό του ποδοσφαίρου. Το μόνο που έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα, είναι ότι οι οπαδοί θα πάνε στο δικαστήριο.

Το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί κανονικά και ελπίζω να υπάρχουν ακόμα φίλαθλοι στα γήπεδα".