Το εμπόδιο της Αναντολού Εφές θα πρέπει να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός αν θέλει να βρίσκεται στο φετινό Final-4 της Ευρωλίγκας.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν «κλειδώσει» εδώ και αρκετό διάστημα την 3η θέση στον βαθμολογικό πίνακα και με την ήττα της Μπασκόνια από την Ζαλγκίρις σε συνδυασμό με τη νίκη της Φενέρμπαχτσε κόντρα στην Μπαρτσελόνα έμαθαν από σήμερα τον αντίπαλό τους.

Οι Πειραιώτες, λοιπόν, έχοντας πλεονέκτημα έδρας θα κληθούν να νικήσουν τρεις φορές την ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς, για να είναι αυτοί που θα βρίσκονται για ακόμη μία χρονιά στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Να σημειωθεί πως η τουρκική ομάδα θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή την Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία, ωστόσο θα παραμείνει 6η σε κάθε περίπτωση και επομένως θα είναι η αντίπαλος της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Ο Ολυμπιακός στα παιχνίδια με την Εφές για την κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας είχε νικήσει άνετα με 90-66 στο ΣΕΦ, ενώ είχε γνωρίσει στις λεπτομέρειες την ήττα στην Τουρκία με 77-69 σε ένα παιχνίδι που οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν βαθμολογικό κίνητρο.