Μνημόσυνο για τους πνιγέντες και φονευθέντες ναυτικούς του Εμπορικού Ναυτικού τέλεσε σήμερα ο Δήμος Πειραιά στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν ρίψεις στεφάνων στη θάλασσα, στον προβλήτα απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα. Την τελετή πλαισίωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά.

Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης, δήλωσε:

«Για μια ακόμη χρονιά είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη των ηρωικώς πεσόντων και φονευθέντων ή πνιγέντων ναυτικών τουΕμπορικού Ναυτικού μας. Είναι μεγάλη τιμή για μας να τιμούμε τη μνήμη αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι έχουν βάλει ένα μεγάλο λιθάρι για την ανάπτυξη της ναυτιλίας μας και να την καταστήσουν τη μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο από παλιά, σήμερα και αύριο. Γι’ αυτό πρέπει κάθε χρόνο να τους θυμόμαστε και να τους τιμούμε».

Ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο.) κ. Γιάννης Χαλάς, σε δήλωσή του επισήμανε:

«Η εκδήλωση σήμερα ήταν υπέρ των ναυτικών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους σε διάφορα ατυχήματα που πνίγηκαν και άλλοι που φονεύθηκαν σε περιπτώσεις πολέμου. Είναι μια μέρα την οποία ζούμε, η οποία μας συγκινεί και η οποία μας κάνει να πιστεύουμε πράγματι ότι θα πρέπει να αγωνιζόμαστε για καλύτερες μέρες».

Στεφάνια έρριψαν στη θάλασσα:. Ο  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη. Ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο.) κ. Γιάννης Χαλάς. Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συνταξιούχων Αξιωματικών Ε.Ν. κ. Θεμιστοκλής Δασκαλάκης. Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Πλοιάρχων Ε.Ν κ. Δημήτρης Μηνδρινός. Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Μηχανικών Ε.Ν. κ. Αντώνης Ευγένιος. Ο Ειδικός Γραμματέας του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Ιωάννης Μένης.

Στο μνημόσυνο παρευρέθηκαν:. Ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. και Περιφερειακός Σύμβουλος Πειραιά κ. Γιάννης Μοίρας. Ο Κοινοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Αλιφραγκής. Ο Β΄ Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Παναγιώτης Παρασκευάς, ο οποίος εκπροσώπησε τον Αρχηγό του Λ. Σ., καθώς  και συγγενείς πνιγέντων και φονευθέντων ναυτικών.