Η εντολή που δόθηκε στην κυβέρνηση μετά το τρίτο μνημόνιο ήταν να κλείσει η συμφωνία με την κοινωνία όρθια. Και αυτό θα κριθεί από το λαό. Δεν έχουμε εντολή απόδρασης" τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και τον Γιώργο Τράγκα.

Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε ότι η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης οφείλεται στις απαιτήσεις των δανειστών .
Σχετικά με τις απαιτήσεις των δανειστών επανέλαβε ότι τα μέτρα θα έχουν μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα καθώς θα υπάρχουν τα αντίμετρα και συμπλήρωσε ότι αν τα επώδυνα μέτρα δεν ακολουθούνταν από αντίμετρα δεν θα τα έφερνε ο πρωθυπουργός στη Βουλή και εκτίμησε ότι δεν θα υπάρχουν διαρροές στην ψήφισή τους.

"Η επιφύλαξη μου είναι ότι κάποιοι θα χάσουν και το όφελος που θα έχουν από τα αντίμετρα θα είναι μικρότερο" είπε ο Πρόεδρος της Βουλής και έκανε λόγο για αλλαγές στις φορολογικές κλίμακες σε αντιστάθμισμα της μείωσης αφορολόγητου.

Κληθείς να σχολιάσει τις επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης και αν δημιουργείται μέτωπο κατά της κυβέρνησης είπε πως δεν μιλά για συνωμοσία και πως καλά κάνει η αντιπολίτευση και έχει επαφές.

Για τον διοικητή της ΤτΕ ανέφερε ότι θα προτιμούσε τον κ. Στουρνάρα στη γραμμή της ανάγκης μείωσης των στόχων για δημοσιονομικά πλεονάσματα.

Τόνισε ότι η ΔΕΗ δεν θα χάσει τον δημόσιο χαρακτήρα της