Ο Δημήτρης Διαμαντίδης πραγματοποίησε ταξίδι στην έδρα του ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Εκεί είχε την ευκαιρία να κάνει επαφές σε κεντρικό επίπεδο, τόσο με τους ευρωβουλευτές της ΕΛΙΑΣ, με τους οποίους και διατηρεί άριστες σχέσεις, όσο και με αξιωματούχους των Βρυξελλών με τους οποίους συζήτησε για τα θέματα της διαπραγμάτευσης, αλλά και για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης, η οποία προσθέτει επιπλέον βάρη στον Έλληνα φορολογούμενο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο pairaianews.gr που επικοινώνησε μαζί του.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης μίλησε επίσης στο διεθνές ναυτιλιακό forum smartislands, στο οποίο εξήρε την διαχρονική προσφορά της ναυτιλίας στο Α.Ε.Π. της Ελλάδας και τόνισε πως και η ακτοπλοΐα μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την χώρα, καθώς οι γρήγορες και οι ασφαλείς προσεγγίσεις στα ελληνικά νησιά μπορούν να δώσουν ώθηση και να τονώσουν τον ελληνικό τουρισμό.

Τέλος, στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχε ο κ. Διαμαντίδης συζήτησε και με τον πρωταθλητή Ευρώπης και αρχηγό της εθνικής Ελλάδας στο euro του 2004 Θεόδωρο Ζαγοράκη, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις αθλητικές δομές και χώρους άθλησης στη Β΄ εκλογική περιφέρεια του Πειραιά.

Ο Ευρωβουλευτής πλέον κ. Ζαγοράκης και ο κ. Διαμαντίδης συμφώνησαν για μία κοινή εκδήλωση στην περιοχή που θα δώσει τη δυνατότητα στον κόσμο, να δει και αν θαυμάσει από κοντά όλα τα αστέρια της εθνικής Ελλάδος, που μας έκαναν υπερήφανους το καλοκαίρι του 2004.