«Τα επόμενα 24ωρα θα υπάρξουν εξελίξεις, έχουμε φτάσει στην τελική ευθεία», εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Την απάντηση αυτή έδωσε στο ερώτημα, πότε θα κλείσει η αξιολόγηση, σε συνέντευξη που είναι σε εξέλιξη, στην τηλεόραση του Σκάι, ενώ κατηγόρησε ευθέως το ΔΝΤ ότι καθυστερεί την αξιολόγηση κάθε φορά που η συμφωνία είναι προ των πυλών.

«Είμαστε στην τελική ευθεία, ώστε πολύ σύντομα να καταλήξουμε σε τεχνική συμφωνία. H άλλη πλευρά βρίσκει προσχήματα, ώστε να υπάρξει καθυστέρηση. Κάθε φορά που είμαστε κοντά σε συμφωνία, το ΔΝΤ καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις» εξήγησε.

Στο ερώτημα πως θα κλείσει η αξιολόγηση αφού η κυβέρνηση βρίσκεται σε πολιτική αντιπαράθεση τόσο με τον Σόιμπλε όσο και με το ΔΝΤ ο υπουργός Επικρατείας απάντησε ότι «Θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνοι τους, υπάρχουν και άλλες πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες συμμετέχουν στις διαβουλεύσεις» συμπλήρωσε, προσδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στη διαμόρφωση των κατάλληλων πολιτικών συσχετισμών.
Ερωτηθείς για τα σενάρια περί εκλογών, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση» προσφυγής στις κάλπες, ενώ παραδέχθηκε ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη, οι οποίες δεν νιώθουν άνετα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.