Είναι οριστικό. Το μεγάλο ντέρμπυ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού διεκόπη λόγω των σοβαρών επεισοδίων εντός του αγωνιστικού χώρου, με εισβολή χούλιγκαν, ενώ η αποστολή των Πειραιωτών, για άλλη μια φορά σε ντέρμπυ εκτός έδρας, έζησε εμπόλεμη κατάσταση.

Στιγμές που δεν τιμούν σε καμία περίπτωση τη χώρα μας, με τις εικόνες ντροπής και αίσχους να κάνουν τον γύρο του κόσμου! 

Όλα αυτά μετά τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα εντός και εκτός γηπέδου, είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή του ματς πριν καν ξεκινήσει, έπειτα από μεγάλη καθυστέρηση.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της οριστικής αναβολής, οπαδοί του Παναθηναϊκού, εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο από το "πορτάκι" της Θύρας 13, και άρχισαν να συγκρούονται σώμα με σώμα με τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με τη ρήψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, ενώ οι ζημιές εντός γηπέδου είναι σοβαρές.

Η Αστυνομία έχει συλλάβει μέχρι στιγμής πέντε άτομα. Σταδιακά, λίγο πριν τις 20:30, το πέταλο ξεκίνησε να αδειάζει, με την ένταση να μειώνεται.

Πλέον το γήπεδο έχει εκκενωθεί ενώ στον αγωνιστικό χώρο, βρίσκονται μόνο αστυνομικές δυνάμεις.

Σοβαρά επεισόδια γίνονταν από το απόγευμα περιμετρικά του γήπεδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις και να επικρατεί ένα χάος.

Συγκεκριμένα, στην οδό Τσόχα υπήρξε από νωρίς ρίψη αντικειμένων, με τους πράσινους να πετάνε μάρμαρα και πέτρες στους αστυνομικούς.

Μάλιστα, ακόμα και οι οπαδοί που ήταν μέσα στη Θύρα 13 έσπαγαν καθίσματα και τα πετούσαν έξω από το γήπεδο, με στόχο τις δυνάμεις της Αστυνομίας που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο!

Μάλιστα, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού φρόντισαν να δείξουν για άλλη μια φορά τη φιλοξενία τους, κάνοντας ακριβώς τις ίδιες "ομορφιές" με την προηγούμενη σεζόν, θεωρώντας πως το πρόβλημα στην ατέρμονη κατηφόρα τους ήταν ο Πρόεδρος του Θρύλου.

Μόνο που φέτος αντί για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο "στόχος" των χουλιγκάνων ήταν ο Άλφρεντ Φιννμπόγκασον...

 

Μηνύσεις από τον Ολυμπιακό

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στις τάξεις των Πειραιωτών υπάρχει αναβρασμός, ενώ ήδη έχουν κατατεθεί μηνύσεις για τις επιθέσεις.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού αναφέρουν ότι κανείς δεν προκάλεσε την εξέδρα των οπαδών των γηπεδούχων. Παράλληλα επισημαίνεται ότι όλα σημειώθηκαν μπροστά στους διαιτητές, ενώ κάνουν λόγο για εισβολή,σοβαρά επεισόδια στις εξέδρες και βέβαια για τον σοβαρά τραυματισμένο αστυνομικό.

Επίσης στέκονται στη ρίψη επτά φωτοβολίδων ευθείας βολής και ενώ στο γήπεδο ήταν εισαγγελείς και κατέγραψαν τα γεγονότα. Αναφορικά με την φωτοβολίδα που δέχθηκε ο Μιλιβόγιεβιτς, φέρει επιπόλαιο τραύμα.

Από την άλλη πλευρά, το Υπουργείο Αθλητισμού υπογραμμίζει ότι ο Σταύρος Κοντονής δεν έδωσε εντολή για διακοπή του αγώνα, καθώς επίσης και ότι η διακοπή, δεν σχετίζεται με τον τραυματισμό του αστυνομικού.

 

Σοβαρός τραυματισμός αστυνομικού

Ένας αστυνομικός δέχθηκε επίθεση με καρέκλα έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά στο κεφάλι και να μεταφερθεί σε σοβαρή κατάσταση νοσοκομείο.

Ο αστυνομικός βρισκόταν έξω από τη Θύρα 12. Αμέσως μετά έπεσε στο έδαφος ενώ κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

 

Με βαριά τιμωρία κινδυνεύει ο Παναθηναϊκός

Σύμφωνα, με τα όσα προβλέπει ο ΚΑΠ η μικρότερη τιμωρία των πρασίνων θα είναι να χάσουν το ντέρμπυ "στα χαρτιά" με 3-0. Παράλληλα κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα και δύο από αυτό της επόμενης σεζόν, ενώ θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο μαμούθ αρκετών χιλιάδων ευρώ, ενώ θα αγωνιστεί για αρκετά παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών.