Στο εμβληματικό φουαγίε του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά πραγματοποίηθηκε χθες, Πέμπτη 19/11, η συνέντευξη Τύπου για τον τελικό Σούπερ Καπ Ευρώπης Πόλο Γυναικών, μεταξύ του Ολυμπιακού και της Πάντοβα (η κάτοχος του LEN, Μεντιτερρανέα Ιμπέρια δεν μπορεί να συμμετάσχει λόγω εσωτερικών προβλημάτων), που θα διεξαχθεί σήμερα στις 19:30 στο Παπαστράτειο Κολυμβητήριο "Πέτρος Καπαγέροφ".

(*** Διαβάστε παλαιότερο σχετικό θέμα εδώΣτο Παπαστράτειο η διεξαγωγή του Σούπερ Καπ Ευρώπης Πόλο Γυναικών (ΦΩΤΟ))

Στο πρώτο σκέλος της συνέντευξης απεύθυναν χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, η Γενική Διευθύντρια και Ειδική Γραμματέας του Ολυμπιακού, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, ο εκπρόσωπος της LEN, Μάρκο Μπίρι και ο αντιπρόεδρος της LEN και πρόεδρος της Κ.Ο.Ε., Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Στο δεύτερο σκέλος ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των προπονητών του Ολυμπιακού, Χάρη Παυλίδη, της Πάντοβα, Στέφανο Ποστερίβο, και των δυο αρχηγών Φιλιώς Μανωλιουδάκη και Φεντερίκα Ρόκο.

Εμφάνιση IMG_5844.JPG 

Γιάννης Μώραλης: "Προβάλουμε την πόλη μας μέσα από τέτοια γεγονότα"

Το μήνυμα του Δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, είχε αποδέκτες όλους τους Πειραιώτες, αλλά και το στοιχείο της υδατοσφαίρισης, τόσο της Ελλάδας, όσο και της Ευρώπης, διότι ο Ολυμπιακός (και το ανδρικό και το γυναικείο τμήμα) αποτελεί έναν σύλλογο - βαρόμετρο για τα δρώμενα του αθλήματος στην Γηραιά Ήπειρο.

"Θα ήθελα να σας καλωσορίσω όλους. Τον κ. Μπίρι τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας, την κ. Τσιλιγκίρη. Φυσικά τον επί σειρά ετών πρόεδρο του Ολυμπιακού, κ. Θεοδωρακάκη, τους προπονητές και τους αθλητές των ομάδων. Σας καλωσορίζω λοιπόν, στο εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο που αποτελεί ένα στολίδι για την πόλη του Πειραιά.

Είναι ξανά μια μέρα χαράς και για τον Δήμο μας και για μένα προσωπικά, γιατί μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του Final 4 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο πόλο Γυναικών, αναλαμβάνουμε να φέρουμε εις πέρας τον τελικό του Σούπερ Καπ 2015, έναν αγώνα μεταξύ του Ολυμπιακού - που είναι και η ομάδα της πόλης μας - και της Πάντοβα. Όπως είχα πει και πέρσι, ο Πειραιάς μπορεί να στερείται ενός πολύ μεγάλου και υψηλών προδιαγραφών κολυμβητηρίου, όμως θα κάνουμε όλοι μαζί την προσπάθεια, όπως και πέρσι, να είναι μια επιτυχημένη διοργάνωση.

Ο Δήμος Πειραιά έδωσε την αιγίδα του με χαρά, ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η διοργάνωση. Ο Πειραιάς προορισμός, το Destination Piraeus,  είναι το σύνθημά μας. Θέλουμε να κάνουμε γνωστό σε όλο τον κόσμο τον Πειραιά και από πέρασμα που ήταν μέχρι σήμερα, να αποτελέσει τουριστικό προορισμό. Η πόλη του Πειραιά έχει πάρα πολλά στοιχεία να αναδείξει και να δείξει σε Έλληνες και σε ξένους επισκέπτες.

Την ιστορία του, τον πολιτισμό του, τη μουσική του, τον αθλητισμό του, τη γαστρονομία του. Μέσα από τέτοιου είδους μεγάλα γεγονότα, με διεθνή και ευρωπαϊκή ακτινοβολία προσπαθούμε και εμείς να επικοινωνούμε και να προβάλουμε την πόλη μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετέχουν. Θα βάλουμε τα δυνατά μας για να γίνει ένας πολύ ωραίος αγώνας σε πολύ ωραίο κλίμα. Φυσικά από την πλευρά μου δεν μπορώ να μην ευχηθώ να είναι και πάλι νικητής ο Ολυμπιακός, η ομάδα της πόλης μου".

 

Χριστίνα Τσιλιγκίρη: "Το κολυμβητήριο θα είναι κατάμεστο"

Η  Γενική Διευθύντρια και Ειδική Γραμματέας του Ολυμπιακού, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, δήλωσε στη συνέχεια: "25 Απριλίου 2015... Ο Ολυμπιακός φτάνει στην κορυφή της Ευρώπης, κατακτώντας την Ευρωλίγκα κόντρα στην Σαμπαντέλ στο κολυμβητήριο "Πέτρος Καπαγέροφ" του Πειραιά. Επτά μήνες μετά, στο ίδιο μέρος, θα φιλοξενηθεί ένα ακόμα μεγάλο ματς. Το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ με αντίπαλο την ιταλική Πάντοβα.

Μια ακόμα σπουδαία αναμέτρηση στην ιστορία του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου. Ο κόσμος "αγκάλιασε" την προσπάθεια, γέμισε το κολυμβητήριο και βοήθησε τον Ολυμπιακό να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου. Ήδη, αν αναλογιστούμε την προπώληση των εισιτηρίων, το κολυμβητήριο θα είναι και πάλι κατάμεστο. Εμείς κάναμε στο Final-4 ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για μια άρτια διοργάνωση και τα καταφέραμε, με την αρωγή όλων των εμπλεκομένων.

Το ίδιο προσπαθούμε και τώρα. Να πετύχουμε και σε ό,τι αφορά το οργανωτικό κομμάτι, για να αποδείξουμε ότι στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό ξέρουμε να φιλοξενούμε μεγάλες διοργανώσεις με επιτυχία. Σας καλωσορίζουμε όλους στον Πειραιά, ευχόμαστε στους προπονητές και στις αθλήτριες των δύο ομάδων καλή επιτυχία και υποσχόμαστε ότι θα γίνει ένα ματς υψηλού επιπέδου, αντάξιο του ονόματος και της ιστορίας των δύο συλλόγων".

 

Δημήτρης Διαθεσόπουλος: "Ο Πειραιάς χρειάζεται κολυμβητήριο"

Ο αντιπρόεδρος της LEN και πρόεδρος της Κ.Ο.Ε., Δημήτρης Διαθεσόπουλος, τόνισε με τη σειρά του: "Η ελληνική υδατοσφαίριση και ειδικά η γυναικεία έχει τεράστια παράδοση, έχουμε συνηθίσει, είτε σε επίπεδο εθνικών ομάδων, είτε σε σωματειακό επίπεδο, να τη βλέπουμε στην κορυφή. Αυτή είναι η καταληκτική διοργάνωση της σεζόν, η κορύφωση των δύο διοργανώσεων, της Euroleague και του LEN Trophy, όπου συμμετέχουν η πρωταθλήτρια Ευρώπης και η Κυπελλούχος, εν προκειμένω η φιναλίστ.

Η περσινή διοργάνωση ήταν επιτυχέστατη, όχι μόνο γιατί ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο σπίτι του, αλλά και σε οργανωτικό επίπεδο. Όπως παρουσιάστηκε και στο μπιρό της LEN ήταν, καταπληκτική σε όλα τα επίπεδα. Ήταν όλα τέλεια και η διοργάνωση πήρε ένα μεγάλο "άριστα".

Αυτό έδωσε δικαίωμα στη LEN να ζητήσει από τον Ολυμπιακό να διοργανώσει και το Σούπερ Καπ. Ο Πειραιάς χρειάζεται ένα κολυμβητήριο αντάξιο αυτού του επιπέδου, των aquatic sports αυτής της πόλης. Αξίζει ο Ολυμπιακός να αποκτήσει ένα κολυμβητήριο - καμάρι, αντάξιο των ομάδων του που πρωταγωνιστούν όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο".

 

Μάρκο Μπίρι: "Συνέντευξη στο νέο κολυμβητήριο την επόμενη φορά"

Με τη σειρά του ο εκπρόσωπος της LEN, Μάρκο Μπίρι δήλωσε: "Ειλικρινά, εντυπωσιάστηκα την προηγούμενη φορά, και αυτή τη φορά είμαι σίγουρος ότι θα είναι όλα όπως πρέπει. Αλλά οι απαιτήσεις την επόμενη φορά θα είναι πιο υψηλές. Την άλλη φορά θέλω να γίνει η συνέντευξη Τύπου στο νέο κολυμβητήριο.

Αν ο Ολυμπιακός δεν αποκτήσει νέα πισίνα, θα τον υποχρεώσουμε να παίζει στη Ρωσία (γέλια). Ήταν πολύ επιτυχημένη η περσινή διοργάνωση και πρέπει να στηριχθεί ακόμα περισσότερο το κίνημα του γυναικείου πόλο. Το πόλο γενικά παρουσίασε αύξηση στην τηλεθέαση του την περσινή σεζόν, με το προηγούμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Όσον αφορά τους θεατές για παραπάνω από 1 λεπτό, ο αριθμός τους ανήλθε πάνω από το 1 δισεκατομμύριο. Παρουσιάσαμε το νέο κονσεπτ του τελικού, γίνεται μεγάλη προωθητική καμπάνια, ταύτιση του προϊόντος με το λογότυπό του, και θέλουμε το ίδιο να γίνει και με το Σούπερ Καπ, να αποκτήσει ταυτότητα και από άποψη γραφικής απεικόνισης. Προσπαθούμε να προβάλλουμε τη διοργάνωση, ήταν πρόκληση και παραμένει πρόκληση να κρατήσουμε το ίδιο επίπεδο.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε την Ευρωλίγκα, περιμέναμε άλλη ομάδα εδώ, τη νικήτρια του LEN, αλλά ο σύλλογος, η Ιμπέρια, είχε εσωτερικά προβλήματα. Πάντως, και η Πάντοβα είχε όλο τα δικαίωμα να είναι εδώ, γιατί και ο περσινός τελικός κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Συμμετέχει και στην Ευρωλίγκα φέτος, έχει φιλοδοξίες, οπότε τι καλύτερος τελικός για να γιορτάσουμε το φινάλε της σεζόν, να γιορτάσουμε το πόλο Γυναικών; Τον Ιανουάριο έχουμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, συνήθως γίνεται πιο αργά, αλλά έχουμε και Ολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι. Πρώτη φορά αυξήσαμε τον αριθμό ομάδων, για τις Γυναίκες αυτό δείχνει πόσο θέλουμε να τις στηρίξουμε και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να είναι παρούσες στη μεγαλύτερη διοργάνωση σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

Περιμένουμε ότι το Σούπερ Καπ θα είναι μία ενδιαφέρουσα διοργάνωση, ευχαριστούμε τη Nova, είναι σημαντικός συνεταίρος στο άθλημα του πόλο, στηρίζει το άθλημά μας. Θα έχει live σκορ, εφαρμογή για κινητά και λάπτοπ, όπου μαζί με το σάιτ της LEN, θα μπορείς να παρακολουθείς την εξέλιξη του αγώνα live".

Εμφάνιση IMG_5874.JPGΕμφάνιση IMG_5874.JPG

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΩΝ
 
Χάρης Παυλίδης: "Κίνητρο στον αγώνα...κύρος στον νικητή"

Ο προπονητής του Θρύλου, Χάρης Παυλίδης, δήλωσε: "Για την ομάδα μας είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που αγωνιζόμαστε στον θεσμό. Πέρσι ως Κυπελλούχοι του LEN Trophy, φέτος ως Πρωταθλητές Ευρώπης. Ξέρουμε ότι οι απαιτήσεις και από τον κόσμο και από μας είναι μεγάλες. Ξέρω επίσης ότι τα κορίτσια θα κάνουν το καλύτερο, όπως και στο Final 4 τον Απρίλιο.

Πιστεύω πως αυτό θα είναι αρκετό για να έχουμε ένα αποτέλεσμα που θα μας ικανοποιήσει. Χαίρομαι που είναι η Πάντοβα αντίπαλός μας αντί για την Ιμπέρια, που το καλοκαίρι αποδυναμώθηκε. Πιστεύω ότι ο τελικός πρέπει να είναι απέναντι σε δύο ομάδες υψηλού επιπέδου. Αλλιώς, ο τελικός θα ήταν ανούσιος, αν δεν υπάρχει ανταγωνισμός.

Η Πάντοβα είναι Πρωταθλήτρια και Κυπελλούχος Ιταλίας, θα αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα. Αυτό δίνει κίνητρο στον αγώνα και κύρος στον νικητή της διοργάνωσης. Θέλουμε καταρχήν να είναι το παιχνίδι διαφήμιση για την υδατοσφαίριση".  

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν αποτελεί μυστικό για τη νίκη, η υπομονή για παίκτριες και κόσμο, ο Χάρης Παυλίδης τόνισε τα εξής: "Πέρσι στον τελικό εναντίον της Σαμπαντέλ χάναμε 4-1 και καταφέραμε με επιμονή και υπομονή να γυρίσουμε το ματς. Ο κόσμος δεν μας άγχωσε σε κανένα σημείο. Ίσα-ίσα, αν δεν ήταν ο κόσμος, δεν θα γυρίζαμε το ματς.

Το ίδιο και στη Βουλιαγμένη, χάναμε 8-5 και γυρίσαμε το σκορ μέσα σε ένα πεντάλεπτο. Δεν λέω ότι είναι κανόνας, αλλά μπορούμε σαν ομάδα να διαχειριστούμε το παιχνίδι και να το γυρίσουμε. Σίγουρα δεν μπορεί να επαναλαμβάνεται πάντα αυτό, γι' αυτό πρέπει να μπούμε συγκεντρωμένα από την αρχή, γιατί αν ξεφύγει μία ομάδα θα είναι δύσκολο να γυρίσει το σκορ. Επιμονή, υπομονή, ψυχραιμία και να μείνουμε στο πλάνο μας είναι τα κλειδιά για να κερδίσουμε το παιχνίδι".

 

Φιλιώ Μανωλιουδάκη: "Τρόπαιο με τον κόσμο"

Η αρχηγός του Ολυμπιακού, Φιλιώ Μανωλιουδάκη επεσήμανε τα εξής: "Αυτός ο αγώνας είναι συνέχεια για εμάς της προηγούμενης σεζόν. Θέλουμε να συνεχίσουμε με το ίδιο τρόπο. Να κατακτήσουμε το τρόπαιο με τον κόσμο, που όπως λέω πάντα, είναι ο 8ος παίκτης μας. Σεβόμαστε την Πάντοβα, είναι καλή ομάδα, αλά εμείς θα παίξουμε ως Πρωταθλήτριες Ευρώπης. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο για τη φιλοξενία της διοργάνωσης, αλλά και της συνέντευξης Τύπου".

 

Στέφανο Ποστερίβο: "Δυνατή ομάδα ο Ολυμπιακός"

Ο προπονητής της Πάντοβα, Στέφανο Ποστερίβο υπογράμμισε: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ, έχουμε κίνητρο για τον αγώνα. Φτάσαμε εδώ με παράξενο τρόπο, αλλά θα το χαρούμε μέχρι τέλους. Ο Ολυμπιακός είναι δυνατή ομάδα, έμπειρη, τη σεβόμαστε, έχει κατακτήσει την Ευρωλίγα και θα είναι δύσκολη αλλά όμορφη εμπειρία για εμάς".

 

Φεντερίκα Ρόκο: "Καλύτερη ομάδα ο Ολυμπιακός"
Η αρχηγός της Πάντοβα, Φεντερίκα Ρόκο, τόνισε: "Είναι χαρά μας που είμαστε εδώ, αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για εμάς. Ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα, αλλά δεν βλέπουμε την ώρα να παίξουμε στον τελικό".