Μία καλή ευκαιρία να δει σε τι επίπεδο βρίσκεται η ομάδα του, χωρίς τους δύο καλύτερους παίκτες της τα τελευταία χρόνια, έχει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από την Τσεντεβίτα (20:00, ΕΡΤ), στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα, με τις απουσίες των Βασίλη Σπανούλη και Γιώργου Πρίντεζη να μεταθέτουν την ευθύνη σε άλλους παίκτες.

Συγκεκριμένα, χωρίς τον αρχηγό στην περιφέρεια, ο κόουτς των ερυθρολεύκων περιμένει κυρίως από τους Μάντζαρη, Χάκετ, αλλά και τους Στρόμπερρυ, Λοτζέσκι και Αθηναίου να πάρουν περισσότερες πρωτοβουλίες στο - έτσι κι αλλιώς - αυξημένο χρόνο που θα έχουν στο παρκέ.

Από την άλλη πλευρά, η απουσία του υπαρχηγού Πρίντεζη θα δώσει ακόμα περισσότερες αρμοδιότητες στον Παπαπέτρου, ο οποίος έτσι κι αλλιώς έχει καθιερωθεί στη θέση "4" στα τελευταία παιχνίδια. Φυσικά θα έχει βοήθειες από τον Τσαϊρέλη και πιθανόν τον Αγραβάνη, που μετά και τον τραυματισμό του Γιανγκ υπολογίζεται περισσότερο ως σέντερ.

Όπως και να έχει, η χωρίς μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον πρόκληση του Ολυμπιακού (βρίσκεται ήδη στο 4-1) στο Ζάγκρεμπ θα αποτελέσει ένα τεστ για τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ώστε να αποδείξουν ότι μπορούν και χωρίς τους δύο καταξιωμένους διεθνείς παίκτες.

Όσο για την Τσεντεβίτα; Με ρεκόρ 3-2, θέλει πολύ τη νίκη, καθώς δεν θα βρει πολλές φορές μπροστά της τον Ολυμπιακό χωρίς τους Σπανούλη, Πρίντεζη, αλλά και τον Γιανγκ, που βέβαια χάνει όλη την αγωνιστική περίοδο.

Οι παρουσίες των Πίλεπιτς και Ζόριτς θα κριθούν την τελευταία στιγμή για την ομάδα του Μρσιτς, ενώ διαιτητές της αναμέτρησης που θα ξεκινήσει στις 20:00 και θα μεταδοθεί στην Ελλάδα από την ΕΡΤ, θα είναι οι Πέρεζ Πέρεζ (Ισπανία), Πατέρνικο (Ιταλία) και Μάντιλα (Φινλανδία).

 

Η βαθμολογία του B' ομίλου

1. Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 4-1

2. Λαμποράλ Κούτσα 3-2

3. Τσεντεβίτα 3-2

4. Εφές Αναντολού 2-3

5. Λιμόζ 2-3

6. Αρμάνι Μιλάνο 1-4