Ξεκάθαρο τοπίο στο ελληνικό ποδόσφαιρο θέλει η ΠΑΕ Ολυμπιακός και μέσω της Superleague φροντίζει να εξαφανιστούν από αυτό όσοι βρίσκουν νομικά κενά και κινούνται σε θολό τοπίο. Οι «ερυθρόλευκοι», μετά την σχετική καταγγελία τους στην ΕΕΑ, η οποία κατονόμασε τον Μελισσανίδη ως «διοικητή της ΑΕΚ», φτάνουν στο οριστικό… μπλόκο, καθώς από το ΔΣ της διοργανώτριας αρχής εγκρίθηκε ομόφωνα και πανηγυρικά η πρόταση για αυστηριοποίηση του νόμου και του κανονισμού αδειοδότησης της ΕΠΟ περί συμμετοχής παραγόντων σε ΠΑΕ, αλλά και ταυτόχρονα να ελέγχονται ουσιαστικά όσοι μετέχουν στο μετοχικό τους κεφάλαιο.

Πλέον είναι θέμα χρόνου να αποκλειστούν από τις ανώνυμες ποδοσφαιρικές εταιρίες πρόσωπα που έχουν σχέση με στοιχηματικές εταιρίες (σ.σ. ο υιός του Μελισσανίδη είναι μικρομέτοχος του ΟΠΑΠ), άρα υπάρχει προφανές ασυμβίβαστο. Παράλληλα, με την αυστηροποίηση του νόμου και του κανονισμού θα… χτυπηθούν περιπτώσεις πολυιδιοκτησίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το εξίσου σημαντικό είναι ότι πλέον θα ανάψει… κόκκινο σε περιπτώσεις εικονικής μετοχικής σύνθεσης.

Η φιλοσοφία του Ολυμπιακού, που ανταποκρίνεται και στις απαιτήσεις όλων των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων για να αλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι ότι πρέπει να σταματήσουν τα… κόλπα που παραπέμπουν στις αρχές της δεκαετίας του 1990, να εφαρμόζονται οι νόμοι και οι κανονισμοί και ταυτόχρονα να επιβάλλονται αυστηρές ποινές. Συγκεκριμένα, η ομάδα που εμπλέκεται σε κάποια από τις προαναφερόμενες περιπτώσεις να αποβάλλεται από το πρωτάθλημα. Αυτός ήταν ο όρος του Ολυμπιακού για δεχτεί την αναδιανομή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και, όπως ήδη προαναφέραμε, η πρότασή του πέρασε πανηγυρικά.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ-ΟΠΑΠ

Εξίσου σημαντική είναι η πληροφορία που δόθηκε από το προεδρείο της Λίγκας, η οποία σχετίζεται με όλα τα παραπάνω. Σύμφωνα με τη διοργανώτρια, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης έχει δεσμευτεί ότι θα παρέμβει για το προφανές ασυμβίβαστο Μελισσανίδη-ΟΠΑΠ.

Τέλος, ο Ολυμπιακός έθεσε θέμα στην αναδιανομή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη η εμπορικότητα των τεσσάρων μεγάλων ομάδων, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» υπερέχουν έναντι των ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ.