Την ελπίδα «όσοι Δήμοι έδωσαν τα διαθέσιμα τους στην κυβέρνηση να επιστραφούν καθώς είναι αναγκαία για την επιβίωση των δήμων» εξέφρασε στα Παραπολιτικά 90,1 ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Ο δήμαρχος Πειραιά, μιλώντας στον Ανδρέα Παπαδόπουλο, ζήτησε μεταξύ άλλων να υπάρξει πολιτική σταθερότητα στην χώρα και τάχθηκε υπέρ μιας εθνικής συνεννόησης για το καλό της χώρας.

Συγκεκριμένα ο κ. Μώραλης ανέφερε οτι "προσδοκούμε μια πολιτική σταθερότητα … δεν φαίνεται ότι μπορεί να έχουμε βέβαιη πολιτική σταθερότητα, το αντίθετο μοιάζει να πάει να συμβεί. Μακάρι να διαφοροποιηθούν τα πράγματα, μακάρι να υπάρξει μια ευρύτερη συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών κομμάτων. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ένας μεγάλος συνασπισμός δυνάμεων πολιτικών αν μπορούσε να ηγηθεί ίσως να μπορούσαμε να βρούμε το δρόμο μας ως χώρα. Ο κόσμος έχει κουραστεί, ας τελειώνει αυτή η ιστορία, ας μπορέσουνε να συνεννοηθούνε τρεις–τέσσερις πολιτικές δυνάμεις να κάνουν μια σοβαρή κυβέρνηση, με σοβαρούς τεχνοκράτες να μπορέσουν να εφαρμόσουν αυτά που υπογράψαμε, άσχετα αν διαφωνεί ή συμφωνεί κάποιος. Δεν μπορεί να υλοποιηθούν αυτά με την εικόνα που παρουσιάζει η χώρα και την πολιτική αστάθεια."

Σε ότι αφορά την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού επανέλαβε την αντίθεση του ενώ διερωτήθηκε ότι δεν υπάρχει κανείς να συζητήσει μαζί του.