Το εισιτήριο της πρόκρισης για τους "16" του CEV Cup εξασφάλισε ο Ολυμπιακός! Οι ερυθρόλευκοι αποδίδοντας εξαιρετικά, κυρίως στο δεύτερο και το τρίτο σετ, επικράτησαν άνετα με 3-0 της Παρνού στο κλειστό "Μελίνα Μερκούρη" και καθάρισαν πανεύκολα τη υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Εκεί, όπου θα κληθούν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της ρουμανικής Κραϊόβα.

Ο Ολυμπιακός παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα προϊόντος του χρόνου έβρισκε ρυθμό. Με τους Έγκλεσκαλνς και  Όγκουρτσακ  να προσφέρουν λύσεις στην επίθεση και με τον Στιβαχτή να καθοδηγεί μαεστρικά, οι Πειραιώτες όσο και εάν έβρισκαν αντίσταση από τους Εσθονούς, που έπαιζαν τα… ρέστα τους, τελικά είχαν την ποιότητα, αλλά και τις λύσεις να φτάσουν στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 25-23 και ουσιαστικά να θέσουν τις βάσεις για την πρόκρισή τους.

Στο δεύτερο σετ οι παίκτες του Ρομπέρτο Πιάτσα απελευθερώθηκαν και άρχισαν να βγάζουν πτυχές της μεθοδικής δουλειάς που γίνεται. Με τους Τσουκ και Παπαδόπουλο να μπαίνουν στην… εξίσωση, ο Ολυμπιακός έγινε ακόμη πιο απρόβλεπτος στην επίθεση, ενώ και η άμυνα δούλευε "ρολόι", μεταφέροντας το άγχος στην πλευρά των Εσθονών.

Έτσι, ο δαφνοστεφανωμένος έφηβος έφτασε να προηγηθεί 17-12 πριν φτάσει στο 25-17 και την κατάκτηση του δεύτερου σετ, με το οποίο "σφράγισε" την πρόκριση.

Στο τρίτο σετ κα παρά τις αλλαγές του Ρομπέρτο Πιάτσα, ο Ολυμπιακός δεν έχασε τον ρυθμό του. Με τους Σακόγλου, Κοκκινάκη, Όγκουρτσακ και Παπαδόπουλο να παίρνουν συνεχόμενους πόντους, οι Πειραιώτες κατέκτησαν πανεύκολα και το τρίτο σετ με 25-15 πανηγυρίζοντας με δύο νίκες την πρόκριση, απέναντι στην Παρνού.

Τα σετ: 

25-23, 25-17, 25-15

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Ρομπέρτο Πιάτσα): Στιβαχτής 1 (1/1 επ.), Εγκλεσκαλνς 8 (8/21), Τσουκ 7 (6/16, 1 μπλοκ, 67% υπ. - 56% άρ.), Ογκουρτσακ 11 (9/16, 2 μπλοκ, 64% υπ. - 45% άρ.), Παπαδόπουλος 7 (3/5, 1 άσος, 3 μπλοκ), Σπίνου 3 (1/1, 2 μπλοκ), Ταμπουρατζής -λ. (58% υπ. - 42% άρ.) / Σακόγλου 4 (2/6, 2 μπλοκ), Κοκκινάκης 4 (4/8), Γκούζντα, Γαλιώτος, Σφενδυλάκης 1 (1/1).

ΠΑΡΝΟΥ: Μάρτι Κιλ, Πουλκ 11 (11/18), Λέπικ 11 (9/30, 1 άσος, 1 μπλοκ, 62% υπ. - 50% άρ.), Νομσάλου 4 (4/11, 80% υπ. - 67% άρ), Ταμεμάα 3 (2/9, 1 άσος), Πάλμαρ 4 (3/8, 1 μπλοκ), Γιάρβεκουλγκ -λ. (47% υπ. - 27% άρ.) / Νάσαρ 2 (2/4), Κορεσάαρ 1 (1/4, 40% υπ. - 20% άρ.), Μάρκους Κιλ 1 (1/1), Μπέργκστεϊν.

 

Ρομπέρτο Πιάτσα: "Ο Ολυμπιακός είναι... Ολυμπιακός!"

«Καλύτεροι σε Ελλάδα και Ευρώπη»

"Ξεκινήσαμε λίγο ανησυχητικά, όπως στο Σύρο και νομίζω ότι το μυαλό μας στο πρώτο σετ βρισκόταν ακόμα εκεί. Στη συνέχεια όμως βελτιωθήκαμε και ήμασταν πολύ καλύτεροι.  Σήμερα είδα το παιχνίδι σαν να ήμουν φίλαθλος. Κάθε φορά δίνω και την ψυχή μου στον αγώνα, αλλά σήμερα το είδα σαν φίλαθλος. Προσπαθούσα να τσεκάρω στα μάτια των παικτών μου τα συναισθήματά του και στην αρχή ήταν ακριβώς όπως στη Σύρο. Στο 3ο σετ ήταν όλοι χαρούμενοι αφού είχαμε εξασφαλίσει την πρόκριση. Εγώ θέλω να είμαστε το ίδιο γιατί ο Ολυμπιακός είναι Ολυμπιακός. Εμείς πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι να παίξουμε κάτω από πίεση".

 

Κώστας Στιβαχτής: "Όσο ψηλότερα μπορούμε"

«Όσο ψηλότερα μπορούμε»

Ο πασαδόρος του Ολυμπιακού, Κώστας Στιβαχτής δήλωσε μετά τη λήξη της αναμέτρησης: "Σίγουρα κρατάμε το γεγονός ότι κερδίσαμε με 3-0 και προκριθήκαμε καθώς επίσης και το γεγονός ότι δεν αφήσαμε το παιχνίδι από το σημείο που προηγηθήκαμε με δυο σετ. Έκανε αλλαγές και ο αντίπαλος αλλά και εμείς με τα παιδιά που μπήκανε δείξαμε ότι δεν είναι κανένας βασικός και αναπληρωματικός. Όλοι πρέπει να βοηθάνε για να πετύχουμε τους στόχους μας. Στην Ευρώπη ο στόχος είναι να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Μέχρι να έρθει το επόμενο ευρωπαϊκό ματς με την Κραϊόβα η σκέψη μας πρέπει να είναι στο πως θα γινόμαστε καλύτεροι".