Προσπάθεια να τονώσει το χαρακωμένο του αριστερό προφίλ κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τις επισκέψεις σε Πανάγιο Τάφο, Πάπα της Ρώμης και μετά την σκληρή αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί και η οποία τον φέρνει απέναντι ακόμη και από τους βουλευτές του.

Στο Mέγαρο Μαξίμου δεν κρύβουν ότι ανησυχούν για το κλίμα που θα δημιουργηθεί από την εκδήλωση διαφωνιών και γκρίνιας για σειρά ρυθμίσεων και μέτρων, που θα φέρει η συμφωνία, όπως η πώληση μονάδων της ΔΕΗ και οι μειώσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο.

Ενδεικτική η διαρροή από το Μέγαρο Μαξίμου στις εφημερίδες Καθημερινή και Ειδήσεις μετά τις αιτιάσεις Σκουρλέτη για «κανιβαλισμό της ΔΕΗ» ότι «κανείς δεν είναι περισσότερο ευαίσθητος ή περισσότερο αριστερός από τον πρωθυπουργό» προσθέτοντας ότι «αν τη συμφωνία μπορεί να τη διαχειριστεί ιδεολογικά ο Τσίπρας, τότε μπορεί να τη διαχειριστεί ο κάθε βουλευτής». Μέσα σε αυτό το κλίμα αρχίζει η ενημέρωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για πτυχές των συμφωνημένων, αλλά και όσων συζητούνται ακόμη και θεωρούνται ανοιχτά θέματα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης θα ενημερώσει σήμερα τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγονται στη Δυτική Μακεδονία για το θέμα της ΔΕΗ, ενώ σειρά θα πάρουν τις επόμενες ημέρες όλα τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας για το σύνολο των θεμάτων της συμφωνίας.