Η Oμάδα Παίζουμε Οικολογικά και Διαπολιτισμικά δημιουργεί μια ξεχωριστή παράσταση στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, την Τρίτη 28 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ, με το συμβολικό τίτλο «Τι σε μέλει εσένανε από πού είμαι εγώ…– Από την Κρήτη στη Σμύρνη και από το χθες στο σήμερα», χτίζοντας τη γέφυρα που ενώνει τους δύο σταθμούς της δράσης της, την Κρήτη και τη Σμύρνη.

Πλειάδα γνωστών καλλιτεχνών δίνει το «παρών» σε μια παράσταση, όπου δύο τόποι με έντονους ιστορικούς δεσμούς, η Κρήτη και η Σμύρνη, ενώνονται σε απρόβλεπτες μουσικές και ερμηνευτικές συναντήσεις. Αγαπημένα τραγούδια από τη Σμύρνη, τα παράλια της Μικράς Ασίας και την Κρήτη –πολύτιμο σημείο αναφοράς των προσφύγων και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου– παντρεύονται με ξεχωριστό τρόπο, με αφορμή μια εκδήλωση που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο στοιχείο της διαπολιτισμικότητας.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει επί σκηνής δημοφιλείς ερμηνευτές όπως οι: Φωτεινή Βελεσιώτου, Καλλιόπη Βέττα, Ειρήνη Δερέμπεη, Fide Köksal, Κάρολος Κουκλάκης, Σόλων Λέκκας, Γιώργος Μπαγιώκης, Δημήτρης Μπάσης, Γιώτα Νέγκα, Γεωργία Νταγάκη, Μάνος Πυροβολάκης, Ναταλία Ρασούλη, Μαριαστέλλα Τζανουδάκη, Αγγελική Τουμπανάκη, Haig Yazdijan και MC Yinka. Mαζί τους, η Παιδική Χορωδία της Κιβωτού του Κόσμου.

Έκτακτη τιμητική συμμετοχή: Λυδία Κονιόρδου.

Σε ρόλο-έκπληξη επί σκηνής, ο πολυβραβευμένος σκιτσογράφος Soloúp [Σολούπ]. Μάλιστα, μέρος της Έκθεσής του με τίτλο «Αϊβαλί» καθώς και σκίτσα που δημιούργησε ειδικά για την παράσταση, θα παρουσιαστούν στο Φουαγιέ Πλατείας της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης.

Λαμβάνουν μέρος οι μουσικοί (με αλφαβητική σειρά): Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο, καβάλ, φλάουτο, σοπράνο σαξόφωνο), Πέτρος Βαρθακούρης (κοντραμπάσο), Ειρήνη Δερέμπεη (θιαμπόλια, νέυ), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Κάρολος Κουκλάκης (μπουλγαρί), Θάνος Μιχαηλίδης (τύμπανα), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Κώστας Μερετάκης (κρουστά), Γεωργία Νταγάκη (κρητική λύρα), Γιώργος Παππάς (λαούτο, νυκτά), Μάνος Πυροβολάκης (κρητική λύρα), Σωκράτης Σινόπουλος (πολίτικη λύρα, λάφτα), Τάκης Φαραζής (πιάνο, πλήκτρα) και Τάκης Φραγκούς (κοντραμπάσο).

Τις ενορχηστρώσεις υπογράφουν οι Τ. Φαραζής και Τ. Φραγκούς, που είναι επίσης υπεύθυνοι ορχήστρας.

Η παράσταση αποτελεί συμπαραγωγή του ΜΜΑ και της Oμάδας Παίζουμε Οικολογικά & Διαπολιτισμικά, η οποία δημιούργησε το οπτικό υλικό που θα προβληθεί κατά την εκδήλωση και είχε την επιμέλεια του προγράμματος σε συνεργασία με τον Τάκη Φαραζή, την Ειρήνη Δερέμπεη και τον Κάρολο Κουκλάκη.

Η εκδήλωση εντάσσεται στη Σειρά Γέφυρες που διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στην Κιβωτό του Κόσμου.

Τιμές εισιτηρίων
Ζώνη Γ: 9 €, Ζώνη Β: 15 €, Ζώνη Α: 22 €, Διακεκριμένη Ζώνη: 30 €
Ειδικές τιμές 
Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: 5 € • Πολύτεκνοι, 65+: 8 €

Πληροφορίες 
210 72.82.333