Στους «Top-10 clutch players», τους παίκτες δηλαδή που παίρνουν το τελευταίο σουτ στις ομάδες τους, συμπεριέλαβε τον Βασίλη Σπανούλη ο δημοσιογράφος Βλάντιμιρ Στάνκοβιτς για λογαριασμό της Ευρωλίγκας.

Ο ρεπόρτερ, αναφέρθηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για τον Kill Bill, που έχει χαρίσει άπειρες νίκες στην ομάδα του Ολυμπιακού. Μάλιστα, τον επέλεξε στο Νο.1 της σχετικής λίστας. «Κάτι παραπάνω από καθοριστικός, ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο δεύτερος παίκτης μαζί με τον Τόνι Κούκοτς που έχει αναδειχθεί MVP σε Final 4 τρεις φορές, αλλά ο μοναδικός που έχει κατακτήσει ταυτόχρονα το βραβείο και την Ευρωλίγκα τρεις φορές.

Ένας χαρισματικός πλέι μέικερ, ένας τέλειος ηγέτης και ένας ασύγκριτος σκόρερ, ο Σπανούλης είναι εντός και εκτός παρκέ μία πηγή εμπιστοσύνης για τους προπονητές και τους συμπαίκτες του. Λίγες ομάδες βασίζουν τόσα πολλά σε έναν παίκτη όσα ο Ολυμπιακός στον Σπανούλη», ανέφερε ο Στάνκοβιτς, που κατέληξε. «Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή της Ευρωλίγκας του 2013 στο Λονδίνο απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Σπανούλης δεν σκόραρε στο πρώτο ημίχρονο, όπου οι “ερυθρόλευκοι” βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 17 πόντους, αλλά τελείωσε τον αγώνα με 22 πόντους και 5/8 τρίποντα, οδηγώντας την ομάδα του στη δεύτερη σερί κατάκτηση. Στην προηγούμενη “έκδοση” είχε δώσει την ασίστ στον Γιώργο Πρίντεζη για το νικητήριο καλάθι (2012). Ο Σπανούλης είναι δύο παίκτες στο σώμα ενός και οι δύο είναι clutch».